Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 | 1:24

Το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στις μητροπόλεις Μυτιλήνης και Μηθύμνης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Στο Διακρατικό Πρόγραμμα με τον τίτλο «Ανάδειξη & Διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από την ανάπτυξη και θεσμική ενίσχυση του Θρησκευτικού Τουρισμού στη νησιωτική περιοχή της Ελλάδας και της Κύπρου», μετέχει για πρώτη φορά η Εκκλησία της Ελλάδος, διά του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.

Στο πλαίσιο του έργου που αφορά στην ψηφιοποίηση και καταγραφή όλων των Ι. Μονών, Ι. Μνημείων και Ι. Προσκυνημάτων των νησιών του Βορειο-Ανατολικού Αιγαίου, ο αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματεύς του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και μέλος της Τεχνικής Υπηρεσίας του ως άνω Διακρατικού έργου, μετέβη στη Λέσβο και στις Ι. Μονές και τα Ι. Προσκυνήματα των Μητροπόλεων Μυτιλήνης και Μηθύμνης με σκοπό την συμπλήρωση ερωτηματολογίων εκ μέρους των επισκεπτών προσκυνητών σε κάθε Ι. Μονή, Ι. Προσκύνημα και Μνημείο της Νήσου και την καταγραφή των θεμάτων και των προβλημάτων αυτών.

Ο π. Σπυρίδων συναντήθηκε στο Ι. Προσκύνημα της Παναγίας στην Αγιάσο με τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο, και στη συνέχεια με την Καθηγουμένη της Ι. Μονής των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Θερμών Λέσβου.

Την επόμενη ημέρα συναντήθηκε με τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Μηθύμνης Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Κουτσαμπάση και Καθηγούμενο της Ι. Μονής Λειμώνος στην Ι. Μονή του Αγ. Ιγνατίου και εν συνεχεία με τους υπευθύνους των Ι. Μονών και Προσκυνημάτων της Ι. Μητροπόλεως Μηθύμνης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ