ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ | ΤΑ ΝΕΑ Στην τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία για την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής με τους επικρατέστερους διαδόχους να είναι πέντε.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος αναμένεται να εκλεγεί το Σάββατο και ήδη έχει ξεχωρίσει μία πεντάδα υποψηφίων για την κούρσα διαδοχής. Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου συνεδριάζει από την Πέμπτη και το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στα φαβορί.

Στην πεντάδα των μητροπολιτών που έχουν ξεχωρίσει στην κούρσα της διαδοχής, περιλαμβάνεται ο 73χρονος μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος, ο 52χρονος μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, ηγούμενος της Μονής Χάλκης, ο 64χρονος μητροπολίτης Δαρδανελλίων Νικήτας, ο 61χρονος μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ αλλά και ο μόλις 46 ετών επίσκοπος Χριστουπόλεως Μακάριος.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 4 Μαϊου, υπέβαλε την παραίτησή του στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, μετά από συνάντηση των δύο ανδρών στο Φανάρι.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: