Με λαμπρότητα το Ρέθυμνο εόρτασε και φέτος τους Αγίους Τέσσερεις Νεομάρτυρες, Γεώργιο, Αγγελή, Μανουήλ και Νικόλαο, οι οποίοι έχυσαν το αίμα τους κατά το έτος 1824.

Επίκεντρο των εορτασμών ο Ιερός Ναός τους, στο κέντρο του Ρεθύμνου εκεί όπου μαρτύρησαν.

Κατά το πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής, χοροστάτησε ο νεοχειροτονηθείς Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων του Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου, τωνΕπισκόπων Θερμών κ. Δημητρίου και Αμορίου κ. Νικηφόρου και του Μητροπολίτη Ρεθύμνης κ. Ευγενίου.

Το εσπέρας της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε ο μεθέορτος αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Επισκόπου Θερμών κ. Δημητρίου, και στη συνέχεια η λιτάνευση των τιμίων καρών των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων.

Στην λιτανεία συμμετείχαν, εκτός των προαναφερθέντων αρχιερέων και οι Μητροπολίτες Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.

Κατακλείοντας τις εορταστικές εκδηλώσεις, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους αρχιερείς, τους Άρχοντες του τόπου, το Στρατό, την Αστυνομία, τους φορείς και τους συλλόγους, τον ευγενή και φιλόχριστο λαό, και γενικά σε όλους όσοι με την παρουσία τους, αλλά και με τον κόπο της αγάπης τους, συμμετείχαν στον εορτασμό της Ιεράς Μνήμης των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πολιτάκης

Ετικέτες: