Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 | 8:05

Το πρώτο της μοναστήρι απέκτησε η μητρόπολη Σουηδίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Η τελετή μεταβίβασης του ησυχαστηρίου του αγίου Νικολάου στο Ρέτβικ στην μητρόπολη Σουηδίας έλαβε χώρα στο ναό του αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης την προηγούμενη Κυριακή.

Στην ομιλία του, ο μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας είπε ότι «Πόθος μας διακαής και επιδίωξή μας είναι να αποτελέσει το υπό ίδρυσιν μοναστήρι πόλο έλξης Χριστιανών και μη, πνευματικό κέντρο προσευχής, άσκησης και πνευματικής περισυλλογής των Ορθόδοξων αδελφών μας και των πέντε κρατών που απαρτίζουν την μητρόπολη Σουηδίας».

Ο κ. Κλεόπας είπε ακόμη ότι «Θα χαίρεται και θα αναπαύεται η ψυχή του μακαριστού ιδρυτή του ησυχαστηρίου, αρχιμανδρίτη πατρός Ευσέβιου Βίττη, το μνημόσυνο του οποίου τελέσαμε σήμερα. Η μεταβίβαση του ησυχαστηρίου στην μητρόπολη ήταν η ενδόμυχη επιθυμία του».

Ο μητροπολίτης Σουηδίας ευχήθηκε «Ο Κύριος να οδηγεί στο ευλογημένο αυτό ασκητήριο αγνές ψυχές που θα έχουν ζήλο μέσα τους, πνεύμα αυταπάρνησης και υπακοής, καθώς και βαθειά ευσέβεια που θα εμπνέουν και θα καθοδηγούν τους ανθρώπους που θα εισέρχονται την πύλη της μονής για συμπαράσταση πνευματική».

Ο κ. Κλεόπας ευχαρίστησε τα μελη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλα τα μέλη της Αδελφότητος/ Συλλόγου του Αγίου Νικολάου για την μέχρι τώρα αφοσίωση και προσφορά τους στη διατήρηση του ησυχαστήριου και της προβολής της πνευματικής διακονίας του γέροντος Ευσέβιου και τους παρακάλεσε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο για την επίτευξη του ανωτέρω θεάρεστου σκοπού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ