Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 10:54

Το πρώτο συλλείτουργο στην Ελλάδα με Επίσκοπο της Εκκλησίας της Ουκρανίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA INFO/Αντώνης Τριανταφύλλου Το σημερινό συλλείτουργο στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου στον Βόλο, όπου προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Ταλλίνης και Εσθονίας Στέφανος με συλλειτουργούς τον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο και τον Επίσκοπο Ολβίας Επιφάνιο επισφραγίζει και τυπικά την αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας από την ελλαδική Εκκλησία.

Είναι το πρώτο συλλείτουργο που τελούν ένας μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος με Επίσκοπο της νέας Εκκλησίας, μετά την επίσημη απόφαση της Ιεραρχίας το περασμένο Σάββατο να αναγνωρίσει την νέα Εκκλησία. Η σημερινή συλλειτουργία στον Βόλο έρχεται μόλις μια μέρα μετά την Πατριαρχική και Αρχιεπισκοπική Λειτουργία στην Αχειροποίητο στη Θεσσαλονίκη, όπου επί ελληνικού εδάφους έγινε η πρώτη μνημόνευση του προκαθήμενου της νέας Εκκλησίας, μητροπολίτη Επιφανίου Κιέβου.

Ο Επίσκοπος Ολβίας Επιφάνιος Δημητρίου ήταν κληρικός της Μητρόπολης Δημητριάδος, από την οποία έλαβε κανονικό Απολυτήριο ώστε να εκλεγεί και να χειροτονηθεί Επίσκοπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας. Σήμερα λοιπόν, και μετά την αναγνώριση της Εκκλησίας της Ουκρανίας από την Εκκλησία της Ελλάδος, συλλειτούργησε ξανά με ένας Επίσκοπο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ