Ενοριακά

Το Περιστέρι λιτάνευσε τον πολιούχο του Άγιο Αντώνιο

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με την δέουσα ιεροπρέπεια πανηγυρίστηκε η μνήμη του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι στον ομώνυμο ναό του πολιούχου της πόλεως.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος με την συμμετοχή ιερέων της Μητροπόλεως Περιστερίου.

Ο κ. Θεοδώρητος αναφερόμενος στην ασκητική ζωή του Αγίου Αντωνίου είπε ότι «Όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στον κόσμο κινούνται γυρω από το χρήμα και το συμφέρον. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η οικονομική δύναμη και η εξουσία παρέχουν το άπαν. Η καρέκλα είναι το ύψιστο αγαθό. Όμως η πραγματική εξουσία είναι διακονία και προσφορά και όχι ικανοποίηση της φιλοδοξίας μας».

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε σε όσους θέλουν να θέσουν την εκκλησία στο περιθώριο λέγοντας πως » όταν έχεις ένα θησαυρό τον κρύβεις και τον πετάς ή τον αναδεικνύεις; Πολλοί είναι αδαής και πιστεύουν ότι ο άνθρωπος αν του ικανοποιήσεις τις βιολογικές ανάγκες τότε θα είναι ευτυχισμένος».

Αναφερόμενος στον εορταζόμενο Άγιο Αντώνιο είπε ότι «φέρει τον τίτλο του Μεγάλου διδασκάλου της πνευματικής ζωής και μεγάλου ασκητού. Αποφάσισε να γίνει φτωχός, μοίρασε τα υπάρχοντα του και ακολούθησε τον ασκητισμό για 20 χρόνια και πολέμησε τα ανθρώπινα πάθη του και έφτασε σε ύψος  απάθειας».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η πάνδημη λιτάνευση της εικόνας με μεγάλη συμμετοχή πιστών και πολλών κληρικών της περιφερείας.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΩΛΑΡΟΣ

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Κτητορικό μνημόσυνο στον Άγιο Βασίλειο οδού Μετσόβου

Σπύρος Παπαγεωργίου

Η εορτή του Αγίου Ισιδώρου στην πόλη του Περιστερίου

Σπύρος Παπαγεωργίου

O εορτασμός του Αγίου Αντωνίου, πολιούχου Περιστερίου

Σπύρος Παπαγεωργίου

Περίλαμπρη η πανήγυρη του Αγίου Βασιλείου στο κέντρο της Αθήνας

Μαρκος Παπαγεωργίου

Λαοδικείας: «Στην Ελλάδα των πολλών άσχετων, η Εκκλησία προβάλλει τον Μέγα Βασίλειο»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Εκατοντάδες πιστοί στη λιτάνευση στην Αγία Βαρβάρα Δάφνης

Γραφείο Ρεπορτάζ