Τον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου στην Πεύκη, επισκέφτηκε σήμερα ο Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος. Στην ενορία όπου εδώ και 30 χρόνια διατηρεί την δεύτερη μεγαλύτερη Τράπεζα Αίματος σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς”. Ο Μητροπολίτης Κηφισίας μετά την Θεία Λειτουργία, τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων εθελοντών αιμοδοτών και συνεργατών δια την ίδρυση και πορεία της ενοριακής τράπεζας αίματος, της πρώτης σε ολόκληρη την Μητρόπολη Κηφισίας.

Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 30 ετών από της ιδρύσεως της ενοριακής τράπεζας αίματος ο κ. Κύριλλος ο οποίος προεξήρχε της Θείας Ευχαριστίας, επέδωσε τιμητικό έπαινο της Ιεράς Μητροπόλεως προς τον π. Ευστράτιο Φελέκη, πρωτεργάτη και ιδρυτή της θεάρεστης αυτής δράσης.

Εν συνεχεία, ο προϊστάμενος του Ναού π. Ευστράτιος Δελατόλας, ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του τον π. Ευστράτιο τον πρεσβύτερο για το έργο που έχει επιτελέσει, καθώς επίσης και τον Μητροπολίτη Κύριλλο για την τιμή με τη παρουσία του στο ιδιαίτερο γεγονός της ενορίας καθώς και τους πάνω από 60 εθελοντές συνεργάτες για τη συνεργασία τους στη σημερινή αιμοδοσία καθώς και τους εθελοντές αιμοδότες.

Στην ομιλία του ο κ. Κύριλλος, αναφέρθηκε στην Οσία Μαρία την Αιγυπτία, υπόδειγμα της μετανοίας. Όπως είπε “Μία βασική διαδικασία που προηγείται της μετανοίας, είναι ο έλεγχος του εαυτού μας, η αυτομεμψία. Η μεγαλύτερη πνευματική εργασία που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος και είναι συνυφασμένη με την ταπείνωση της ψυχής”.

Πρόσθεσε πως: “Η αμαρτία δεν είναι αστοχία, αλλά ολοκληρωτικά αντίθετη κίνηση προς το Θεό, που απαιτεί την πλήρη μεταστροφή”.

Στη συνέχεια απαρίθμησε τα οφέλη της μετανοίας, τονίζοντας ότι: “Η μετάνοια είναι δώρο Θεού και όχι έμφυτη ενέργεια ή πλεονέκτημα του ανθρώπου, διατηρεί τη χάρη του Θεού στην ψυχή μας, μετατρέπει τα άτομα σε πρόσωπα μοναδικά μέσα στην Εκκλησία. Η μετάνοια μας επαναφέρει στον παράδεισο από τον οποίο μας έβγαλε η αμαρτία”.

Στο Πνευματικό Κέντρο κάτωθι του Ναού, πραγματοποιήθηκε από νωρίς το πρωί η 60η αιμοδοσία, όπου προσήλθαν 130 αιμοδότες και συγκεντρώθηκαν 108 μονάδες αίματος, ανεβάζοντας συνολικά σε 5.000 τις φιάλες αίματος.