Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 | 21:44

Το μυστήριο του γάμου συζητήθηκε στην Κόρινθο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Κροκίδειο αίθουσα  με εξαιρετική  επιτυχία η 12η συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς  Μητροπόλεως Κορίνθου. Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου κ. Διονυσίου ήταν ο Καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και εμβριθής Λειτουργιολόγος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, ο οποίος ανέπτυξε το ενδιαφέρον θέμα «Προλήψεις και παράδοση κατά το ιερό μυστήριο του Γάμου».

Με αμεσότητα και θεολογική βαθύτητα μέσα από τις πηγές της Ορθόδοξης λατρείας μας κατέδειξε πως η Εκκλησία μας ευλογεί την ένωση δύο ανθρώπων στο Μυστήριο του Γάμου και τους καλεί να αγωνιστούν στο άθλημα της αγάπης, σε μία πορεία σταυρική, που θα πρέπει να βαδίσουν με πίστη στο Θεό, ευθύνη και πολλές θυσίες.

Δυστυχώς, όμως, η επιτυχία ή η ευτυχία ενός Γάμου, πολλές φορές, εξαιτίας της «απιστίας» μας, ή της κακής πληροφόρησής μας, ή και της πλημμελούς ποιμαντικής μέριμνας των υπευθύνων Κληρικών, εξαρτάται,  όχι από την Χάρη του Θεού και τον αγώνα των συζύγων, αλλά από τις προλήψεις και τις δεισιδαιμονίες, που έχουν παρεισφρήσει στο πέρασμα του χρόνου.

Ο π. Θεμιστοκλής φανέρωσε μέσα από την εμπειρία του βιώματος της υγιούς πίστεως, χρησιμοποιώντας πλείστα όσα παραδείγματα, ότι οι προλήψεις αντιβαίνουν στην γνήσια και ορθή πίστη, αποτελούν μια δαιμονική πλεκτάνη, έναν λαβύρινθο, που μπορεί να κάνει τον άνθρωπο μονίμως να ψάχνει να βρει διέξοδο, μπλεγμένος όντας στα αδιέξοδα της πλάνης την οποία εμπεριέχουν.

Συνέστησε δε, καταλήγοντας, τακτική και ανελλιπή μελέτη της Αγίας Γραφής, καλή γνώση της Ιεράς Παραδόσεως μέσα από την μελέτη των Πατερικών  κειμένων, τακτικό Εκκλησιασμό, παρακολούθηση ομιλιών, διαλέξεων, εμπιστοσύνη στον Επίσκοπο και στους Ιερείς μας, και φυσικά την μη ενασχόληση με προλήψεις και δεισιδαιμονίες.

Τον εκλεκτό ομιλητή συνεχάρη με θερμούς λόγους ο μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος μέσα από τον γόνιμο διάλογο, που προέκυψε, συμπλήρωσε με αίσθημα ευθύνης πως θα πρέπει να μείνει ανόθευτο και καθαρό το Ιερό Μυστήριο του Γάμου από πάσης φύσεως προλήψεις και δεισιδαιμονίες. Μέσα από την υγιαίνουσα διδασκαλία της Εκκλησίας μας, υπογράμμισε, καλούνται οι μελλόνυμφοι να αποφεύγουν τις προλήψεις, οι οποίες είναι εντελώς ασυμβίβαστες  με την Χριστιανική Πίστη, προσβάλλουν την ελευθερία του ανθρώπου και ασφαλώς κλονίζουν την εμπιστοσύνη μας προς τον αληθινό Θεό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ