Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 | 21:34

Το ευαίσθητο ζήτημα των αμβλώσεων προσεγγίζει η μητρόπολη Κορίνθου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Το ευαίσθητο θέμα των αμβλώσεων, σε σχέση με την υπογεννητικότητα που μαστίζει τη χώρα μας, αγγίζει η μητρόπολη Κορίνθου.

Στο πλαίσιο λειτουργίας της Σχολής Γονέων της μητρόπολης, θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο το απόγευμα στην Κροκίδειο Αίθουσα της Κορίνθου ομιλία με θέμα «Σύγχρονη προσέγγιση στην μάστιγα των αμβλώσεων». Ομιλητής θα είναι ο διευθυντής του Μαιευτηρίου Αλεξάνδρα, μαιευτήρας- γυναικολόγος, κ. Νικόλαος Γουμαλάτσος.

«Οι ηθικές αλλά και οι νομικές πτυχές της πράξεως της διακοπής της κύησης αποτελούν αντικείμενο προβληματισμού και αντιπαράθεσης σε όλο τον κόσμο εξαιτίας της επιδημικής διάστασης που έχει λάβει το κοινωνικό αυτό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια. Η Πατρίδα μας δυστυχώς δεν αποτελεί εξαίρεση στην γενίκευση του φαινομένου αυτού» αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης.

Η μητρόπολη Κορίνθου πρόσκαλεί τους πολίτες να παρακολουθήσουν την ομιλία αυτή, ώστε να πληροφορηούν από τα πλέον αρμόδια χείλη, κατά πόσον από ιατρικής πλευράς μπορεί να χαρακτηριστεί η έκτρωση ως ανθρωποκτονία. Να προβληματιστούν γύρω από τους παράγοντες, τα ιατρικά προβλήματα και τα διλήμματα που συντελούν στο  να ληφθεί ή όχι μια τέτοια απόφαση. Ταυτόχρονα να μάθουν ποιά είναι τα κυριότερα αίτια, που οδηγούν μια γυναίκα στην πραγματοποίηση μιας άμβλωσης.

Μετά την ομιλία, θα ακολουθήσει διάλογος με τον μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, ο οποίος θα προβάλλει τη θέση της Εκκλησίας για το συγκεκριμένο ζήτημα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ