Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 | 17:10

Το Γενικό Ιερατικό Συνέδριο της μητρόπολης Μαρωνείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Το Γενικό Ιερατικό Συνέδριο, του οποίου προστάτης ανακηρύχθηκε ο Άγιος Ιερομάρτυρας Κύριλλος, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως ο Στ΄, ο Αδριανουπολίτης πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά με πρωτοβουλία του μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος. Το πρωί της Δευτέρας 16 Απριλίου τελέστηκε λειτουργία στον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής προεξάρχοντος του μητροπολίτου κ. Παντελεήμονα, συλλειτουργούντων πολλών κληρικών της μητρόπολης.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας την διακονία του λόγου ανέλαβε ο αρχιμανδρίτης π. Πορφύριος Σοφός ο οποίος μίλησε για την ειρήνη του αναστημένου κυρίου, για τον οραματιστή επίσκοπο της τοπικής εκκλησίας και για τον ιερομάρτυρα Άγιο Κύριλλο τον Στ’, αναφέρθηκε δε και σε σύγχρονα θέματα που απασχολούν την ποιμαντική διακονία των κληρικών. Μετά τη λειτουργία τελέστηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας αλλά και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αρχιερατευσάντων, ιερατευσάντων και διακονησάντων από αρχής μέχρι και των εσχάτων στην τοπική Εκκλησία. Στην συνέχεια στην αίθουσα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κηρύχτηκε από τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής η έναρξη των εργασιών του 3ου γενικού ιερατικού συνεδρίου.

Συμμετείχε ως ομιλητής ο πρωτοπρεσβύτερος Χρυσόστομος Νάσσης καθηγητής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Οι ακολουθίες του νυχθημέρου». Μετά την ενδιαφέρουσα εισήγηση, αντηλλάγησαν ερωτήματα και προβληματισμοί μεταξύ των ιερέων και του ομιλητή, ενώ οι εμπειρίες που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες, θα βοηθήσουν όλους αναμφιβόλως στην ευχερέστερη επιτέλεση των ποιμαντικών τους καθηκόντων.

Πηγή: xronos.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ