Τους πιστούς της Πάτρας να προσευχηθούν για τους απαχθέντες κάλεσε ο μητροπολίτης Χρυσόστομος

Ένας Πατρινός ναυτικός βρίσκεται ανάμεσα στους τρεις απαχθέντες από πειρατές στη Νιγηρία. Η πειρατεία έγινε την περασμένη Τετάρτη στο δεξαμενόπλοιο με σημαία Μάλτας στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νιγηρίας και Καμερούν, όπου έχασε τη ζωή του ο Έλληνας υποπλοίαρχος του πλοίου «Κάλαμος» έπειτα από επίθεση ομάδας ένοπλων πειρατών.

Οι πειρατές απήγαγαν τρία άτομα εκ των οποίων οι δύο είναι Έλληνες, ο Νίκος από την Πάτρα και ένας ναυτικός από την Άνδρο. Έκτοτε η τύχη τους αγνοείται. Συνολικά στο πλοίο επέβαιναν 23 μέλη πλήρωμα μεταξύ των οποίων και δέκα Έλληνες.

Σήμερα κατά τη διάρκεια του Κυριακάτικου κηρύγματός του στον ναό του Αγίου Ανδρέα, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν στον Πολιούχο Απόστολο Ανδρέα, ώστε τόσο ο Νίκος, όσο και οι άλλοι απαχθέντες να επιστρέψουν σώοι στις οικογένειές τους.

Μάλιστα ο κ. Χρυσόστομος, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της μητέρας του απαχθέντος ναυτικού, η οποία και τον παρακάλεσε να δεήσει προς τον Άγιο Ανδρέα για τη σωτηρία του γιού της.

Παρακολουθείστε το κήρυγμα του Μητροπολίτη Πατρών και την ιδιαίτερα συγκινητική αναφορά του στον συμπολίτη ναυτικό.

ΠΗΓΗ: thebest.gr

Tagged: