«Η πηγή του αποστολικού έργου των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου είναι στην Θεσσαλονίκη», ανέφερε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος ο οποίος προεξήρχε των εορταστικών εκδηλώσεων στον ομώνυμο ναό στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Άνθιμος μίλησε για την σημαντική μορφή των δύο Αγίων και την συμβολή τους στην ορθόδοξη πίστη και ιδιαίτερα στην επιμόρφωση των σλαβικών χωρών.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος παρουσίασε στην ενορία των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και τον νέο προϊστάμενο Αρχιμανδρίτη Αμβρόσιο Σταμπλιάκα ο οποίος κατάγεται από τα Σέρβια Κοζάνης. Ο αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος ανέλαβε πρόσφατα τη θέση του προϊσταμένου του ναού, μετά τον  θάνατο του μακαριστού π. Κυπριανού Γλαρούδη.

Πιστοί από όλη την Θεσσαλονίκη έσπευσαν για να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα καθώς και την εικόνα των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Ο κ. Άνθιμος, στο τέλος της θείας λειτουργίας, ευχαρίστησε τον νέο προϊστάμενο του ναού και του ευχήθηκε καλή και ομαλή πορεία στην ιερατική του καθημερινότητα.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.