Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε στις Σέρρες, η πανευφρόσυνος Ιερά μνήμη της συνάξεως των εφόρων και αγρύπνων φρουρών της ιστορικής πόλεως και πρωτεύουσας του Νομού Σερρών και του ευλαβούς λαού της, των αγίων ενδόξων Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων Δυνάμεων Ασωμάτων.

Στο πλαίσιο του πανηγυρικού εορτασμού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, η τοπική μας Εκκλησία, φιλοξενεί από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών το ιερό, αρχαίο και θαυματουργό εκτύπωμα της Παναγίας Ξενιάς, προερχόμενο από την ομώνυμη Ιερά Μονή Αλμυρού Μαγνησίας, κατόπιν της πρόφρονος ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

Το απόγευμα του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, χοροστάτησε στον πανηγυρικό πολυαρχιερατικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών και κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος με γλαφυρότητα στο φιλάνθρωπο έργο των θεοειδών Αρχαγγέλων ως διακόνων του μυστηρίου της σωτηρίας των ανθρώπων.

Συμπροσευχόμενοι εκτός του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Θεολόγου παρέστησαν επίσης οι Σεβ. Μητροπολίτες Ναζαρέτ κ. Κυριακός, Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, Ιόππης κ. Δαμασκηνός, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Σήμερα Κυριακή, 8 Νοεμβρίου στην πολυαρχιερατική, πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός ενώ ομίλησε με θεολογική ενάργεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος.

Μετά την θεία λειτουργία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων της Παναγίας Ξενιάς και των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, του ιερού κλήρου, των τοπικών μας αρχόντων και μεγάλου πλήθους φιλέορτων πιστών.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, στην κεντρική πλατεία της πόλεως, ομίλησε εποικοδομητικώς και εμπνευσμένως για την σπουδαιότητα της τιμής των αγίων Αρχαγγέλων και γενικότερα όλων των αγίων της πίστεώς μας στην ζωή του ανθρώπου.

Στο τέλος της λιτανεύσεως ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε θερμώς τους Σεβ. Αρχιερείς, τους Βουλευτές, τις αρχές της πόλεως και της περιοχής μας και τον φιλάγγελο λαό μας για την πάνδημη συμμετοχή τους στις εορταστικές ακολουθίες για τους πολιούχους των Σερρών.

Το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή και άρτια οργανωμένη μουσική εκδήλωση, ως επιστέγασμα της σημερινής ευλογημένης ημέρας, στον “παλαιό Ορφέα” Σερρών, κατά την οποία τα νιάτα της Ι. Μητροπόλεώς μας θέλησαν να τιμήσουν την ιερά μνήμη της συνάξεως των Αρχαγγέλων.

Η χορωδία νέων της Ι. Μητροπόλεως “Αγγέλων Φωνές”, υπό την διεύθυνση της κ. Μαρίας Κουβακλή, παρουσίασε ένα μουσικό πρόγραμμα με παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον “παλαιό Ορφέα” για να καμαρώσουν τα παιδιά τους καθώς και για να απολαύσουν τις μελωδικές τους φωνές.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Θεολόγος, στο τέλος της εκδήλωσης, εξέφρασε την βαθειά του ικανοποίηση για το πρόγραμμα που παρουσίασαν τα παιδιά της τοπικής μας Εκκλησίας. Ακόμη, επεσήμανε τα ουσιαστικά μηνύματα που έδωσαν τα παιδιά μέσα από τα τραγούδια που παρουσίασαν. Τέλος, ευχαρίστησε τους γονείς των παιδιών που τα εμπιστεύονται στην στοργική αγκαλιά της Εκκλησίας και ευχήθηκε σε όλους την ευλογία του Θεού.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info