Ελλάδα

Τον προστάτη της τιμά η Ιερά Σύνοδος

Με συλλείτουργο στο καθολικό της Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης και κοινή σύσκεψη των καθηγητών των θεολογικών σχολών, τίμησε και φέτος τον προστάτη της άγιο Φώτιο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος προεξήρχε της θείας λειτουργίας που τελέστηκε το πρωί στην οποία συμμετείχαν οι μητροπολίτες Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ και Ξάνθης κ. Παντελεήμων, με συμπροσευχομένους τους περισσότερους μητροπολίτες που συμμετέχουν στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο και άλλους οι οποίοι εδρεύουν στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Παρόντες, ακόμη, στη θεία λειτουργία ήταν ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων αρχιμανδρίτης Δαμιανός καθώς και ο Γεν. Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας κ. Γεώργιος Καλαντζής.

Της Θείας Λειτουργίας την οποία παρακολούθησαν αρκετοί καθηγητές από τις Θεολογικές Σχολές αλλά και φοιτητές, ακολούθησε η καθιερωμένη κοινή σύσκεψη της Ιεράς Συνόδου με τους καθηγητές των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Ομιλητής στον φετινό εορτασμό του αγίου Φωτίου είναι ο κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Πρεσβεία επ’ Ασσυρίους- Η ανατολική πολιτική του Ιερού Φωτίου».

Σχετικές Δημοσιεύσεις

«Ο Χριστιανισμός στον σύγχρονο κόσμο»- Συνάντηση θεολόγων στη Θεσσαλονίκη

Σοφία Καρεκλά

Η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης Αθανασίου

Σοφία Καρεκλά

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό της Αθήνας- Καταδίκη των επιθέσεων στη Ν. Ζηλανδία

Σοφία Καρεκλά

Δεκτή η παραίτηση του Μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσόστομου από τη ΔΙΣ

Γραφείο Ρεπορτάζ

Η μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης. Πρόκληση ή αναγκαιότητα;

Σοφία Καρεκλά

Αγρυπνία και χειροθεσία στην Ζωοδόχο Πηγή Κάτω Πατησίων

Σπύρος Παπαγεωργίου