Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022 | 6:42

Τον τ. ποιμενάρχη της αποχαιρέτησε η Φωκίδα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε το πρωί στην Άμφισσα η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη πρώην Φωκίδος κυρού Αθηναγόρα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Δευτέρα. 

Στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως κ. Ανδρέας, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου και συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, Θηβών κ. Γεώργιος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας και ο οικείος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος.

Επικήδειο λόγο εξεφώνησαν εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου ο Β΄ Γραμματεύς Αρχιμ. π. Γεώργιος Ρέμπελος, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δωρίδος, ο τ. Υπουργός κ. Νικόλαος Γκελεστάθης, η Διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου κ. Αλεξάνδρα Ζαφειροπούλου, η κ. Ζακοπούλου συγγενής του μακαριστού, ο Ιεροκήρυκας της μητρόπολης Φωκίδος Αρχιμ. π. Νεκτάριος Καλύβας εκ μέρους του Ιερού Κλήρου.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες για την παρουσία τους, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Μπακογιάννη, τους εκπροσώπους των αρχών της περιοχής, τον ιερό Κλήρο, τα μοναχικά τάγματα και τον ευσεβή λαό, διότι παρά το δριμύτατο ψύχος, τίμησαν με την παρουσία τους τον αείμνηστο προκάτοχό του κυρό Αθηναγόρα.

Στη συνέχεια, σχηματίστηκε πομπή με τη φιλαρμονική του Δήμου μέχρι τα Δικαστήρια της πόλης όπου επιβιβάσθηκαν στα αυτοκίνητα για την Μονή Προφήτη Ηλία, όπου κατά την επιθυμία του μακαριστού έγινε η ταφή. Στην Μονή ανέμενε η αδελφότητα με επικεφαλής την Καθηγουμένη Κικιλία. Αφού πρώτα τελέσθηκε τρισάγιο στο Καθολικό, ύστερα στο Κοιμητήριο της Μονής έγινε η ταφή.

Ο ιερός Κλήρος και ο λαός της Φωκίδος εξέφρασαν με τον καλύτερο τρόπο τον σεβασμό και την αγάπη τους προς το πρόσωπο του αειμνήστου Ποιμενάρχη τους, ο οποίος επί 28 χρόνια εποίμανε με στοργή, αφοσίωση, ανεξικακία, ευγένεια, ταπεινοφροσύνη το ιερό ποίμνιο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ