Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 | 21:36

Σταυροφόρος του Τάγματος του Παναγίου Τάφου ο ομογενής Νιχωρίτης Λάκης Βίγκας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Το οφφίκιο του Σταυροφόρου του Τάγματος του Παναγίου Τάφου στο δραστήριο μέλος της Ομογενείας της Πόλης κ. Λάκη Βίγκα, Άρχοντα Μ.Χαρτοφύλακα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και Πρόεδρο της Κοινότητας Παναγίας Κουμαριωτίσσης Νεοχωρίου, απένειμε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στην Εκκλησία.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, στο Νεοχώρι του Βοσπόρου, ο οποίος αποτελεί Μετόχιο του Παναγίου Τάφου, μετά το πέρας του Εσπερινού για την εορτή του Αγίου Ιακώβου του Αδελφόθεου πρώτου επισκόπου Ιεροσολύμων η οποία θεωρείται η θρονική εορτή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Τον Σταυρό απένειμε στον κ. Βίγκα ύστερα από παράκληση του Πατριάρχη Θεόφιλου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος χαρακτήρισε τον τιμώμενο “άνθρωπο προσφοράς και θυσίας, μέχρις αυτοθυσίας, ως και άνθρωπο αρχών και ασυμβίβαστο ιδεολόγο, όστις αγαπά με πάθος την Ρωμιοσύνην, εις την υπηρεσίαν της οποίας έταξεν εαυτόν, εις βάρος πολλάκις της εργασίας του, της οικογενείας του, της αναπαύσεώς του, ενίοτε δε και βαλλόμενος και συκοφαντούμενος”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ