Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο επισκέφθηκε στην Κωνσταντινούπολη σήμερα το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας ευχαρίστησε εκ μέρους των Κερκυραίων τον Παναγιώτατο για την επίσκεψη που ο Οικουμενικός Πατριάρχης πραγματοποίησε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Κέρκυρα και του ενεχείρισε οπτικοακουστικό, φωτογραφικό και έντυπο υλικό από αυτήν.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε στον Σεβασμιώτατο την χαρά και τη συγκίνησή του για την επίσκεψη και τις άριστες εντυπώσεις από αυτήν, όπως επίσης και την ευλογία που ο ίδιος έλαβε να προεξάρχει της πανηγύρεως του Αγίου Σπυρίδωνος.

Προσκάλεσε τον Σεβασμιώτατο και τους συνεργάτες του να παρακαθίσουν στην Πατριαρχική Τράπεζα, ενώ ζήτησε από τον Μητροπολίτη Κερκύρας να μεταφέρει και πάλι προς τους άρχοντες, τον κλήρο και τον λαό του νησιού την πατριαρχική ευλογία για τον τόπο και τους ανθρώπους, εκφράζοντας την ευχή να αξιωθεί και στο μέλλον να ξαναβρεθεί στο νησί.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έδωσε ευλογία στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας να λειτουργήσει το πρωί της Κυριακής 3 Μαΐου 2015 στον Ιερό Ναό Παναγίας Κουμαριώτισσας στο Νιχώρι της Κωνσταντινούπολης.

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιουστίνος Κωνσταντάς και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: