Ελλάδα

Τον μητροπολίτη Ιεραπύτνης βράβευσε ο ΣΕΓΑΣ

Tον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιο βράβευσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών και Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.) για την έμπρακτη στήριξη της αθλούμενης νεολαίας από την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, όπως είναι η διοργάνωση κάθε χρόνο των Παγκρήτιων αγώνων στίβου «ΝΕΣΤΟΡΕΙΑ» στην Ιεράπετρα και του «ΓΥΡΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ», που εντάσσονται στο πλαίσιο των πανελληνίων αγώνων δρόμου «Γύροι πόλεων».

Η εκδήλωση βραβεύσεων των φορέων που στηρίζουν τον κλασσικό αθλητισμό στην ελληνική περιφέρεια, των αθλητών που διακρίθηκαν στις κορυφαίες διοργανώσεις της χρονιάς (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, Νέων και Εφήβων-Νεανίδων, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων), προπονητών και διοικητικών παραγόντων-εκπροσώπων των σωματείων, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στην κατάμεστη αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στο κλειστό Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) με την παρουσία του αρμόδιου Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή, του Προέδρου του Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. κ. Κων. Παναγόπουλου, του Γενικού Γραμματέα και πρώην Προέδρου κ. Βασ. Σεβαστή των λοιπών στελεχών του Συνδέσμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευγένιος, ο όποιος και παρέλαβε το βραβείο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης από τον Α΄ Ειδικό Γραμματέα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. κ. Αθανάσιο Βογιατζή, ευχαρίστησε κατ᾿ ιδίαν τους διοργανωτές της τιμητικής εκδήλωσης για τη βράβευση, σημειώνοντας την ωφέλεια του Αθλητισμού για την καλλιέργεια ισορροπημένων προσωπικοτήτων και τη διάδοση του αγωνιστικού πνεύματος που είναι απαραίτητο για να ανταπεξέλθει ο άνθρωπος στον δύσκολο στίβο της ζωής και να ολοκληρωθεί, αφού «γυμναστήριον αρετής όλος ο κόσμος γίνεται και ψυχών λογικών διδασκαλείον και θεογνωσίας παιδευτήριον» (Μέγας Βασίλειος, Εξαήμ. 1,6).

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Στις εκδηλώσεις της Εστίας Θεολόγων Χάλκης ο μητροπολίτης Βρυούλων

Γραφείο Ρεπορτάζ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Το μεγάλο «όπλο» στα χέρια των Χριστιανών είναι η προσευχή του ενός για τον άλλον»

Εκκλησία της Ελλάδος

O Ηγούμενος της Μονής Σταυρονικήτα στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου

Αναδημοσίευση

Ο «Χρυσός Αριστοτέλης» στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας- Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Γραφείο Ρεπορτάζ

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο «Γυναίκες στη σκιά της βίας: Η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών»

Εκκλησία της Ελλάδος

Τελευταίες ημέρες εγγραφών στο ΠΜΣ της Μητροπόλεως Κηφισίας