Τον θεμέλιο λίθο για την ανέγερση του ιερού ναού Αγίου Αθανασίου στο Κέντρο Γεροντολογίας στο Δήλεσι Βοιωτίας τοποθέτησε αργά χθες το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον οικείο Μητροπολίτη Θηβών κ. Γεώργιο, τον Περιφερειάρχη της περιοχής Κώστα Μπακογιάννη και τον πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη, έγινε δεκτός με θέρμη από τους κατοίκους της περιοχής.

«Μαζί με την Περιφέρεια συνεργαστήκαμε και κάναμε αυτό το θαυμαστό έργο», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό του θεμελίου λίθου του ιερού ναού Αγίου Αθανασίου.

«Θεμελιώνουμε τον ναό του Αγίου Αθανασίου με την ευχή να γίνει γρήγορα», πρόσθεσε ο κ. Ιερώνυμος, με βαθειά πίστη ότι, με τη βοήθεια όλων, το έργο θα ολοκληρωθεί σύντομα.

«Πέρα από τις αναπτυξιακές του διαστάσεις, είναι ένα έργο που αγγίζει τον άνθρωπο», σημείωσε ο Περιφερειάρχης κ. Μπακογιάννης, μιλώντας για την άριστη συνεργασία που υπάρχει με την Εκκλησία.

Ο Αρχιεπίσκοπος, απευθυνόμενος προς τον κ. Μπακογιάννη, σημείωσε ότι “η έκταση του κέντρου είναι αρκετά μεγάλη και, με τη βοήθειά σας, ελπίζουμε να την αναπτύξουμε όπως πρέπει και να έχουμε ένα ολοκληρωμένο συγκρότημα” και ζήτησε φανερά τη βοήθειά του. Ο κ. Μπακογιάννης, δίνοντας άμεση απάντηση στον κ. Ιερώνυμο, κούνησε καταφατικά το κεφάλι του.

Ο μητροπολίτης Γεώργιος σημείωσε ότι «κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ζήσει με αξιοπρέπεια τα τελευταία χρόνια της ζωής του» και ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο το έργο να είναι καλορίζικο και να τελειώσει σύντομα.

Το Κέντρο Γεροντολογίας στο Δήλεσι κατασκευάζεται σε μια έκταση 27 στρεμμάτων και έχει δυνατότητα φιλοξενίας 68 ατόμων. Αποτελεί έναν νέο πνεύμονα ζωής καθώς ανοίγει θέσεις εργασίας και δίνει ζωντάνια σε μια απομακρυσμένη περιοχή εκτός Αθηνών.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.