Μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα και παρουσία κλήρου και λαού, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 η τελετή του αγιασμού και τοποθέτησης θεμελίου λίθου στον υπό ανέγερση ιερό ναό του Αγίου Λουκά του ιατρού κι επισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, στην τοποθεσία Κριθαράκια Λευκακίων του δήμου Ναυπλιέων.

Την τελετή του Αγιασμού και τον εσπερινό τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος παρουσία του επισκόπου Επιδαύρου Καλλίνικου και του ηγουμένου της Ιεράς μονής Σαγματά αρχιμανδρίτη, π. Μωυσή.

Νωρίτερα, μεταφέρθηκε η εικόνα του Αγίου Λουκά από νέους Ιππείς από το Ναύπλιο και το Αργος στο σημείο όπου έγινε ο πρώτος υπαίθριος εσπερινός για τον Άγιο Λουκά.

Ο μητροπολίτης Αργολίδος, βαθιά συγκινημένος, ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα ένα προσωπικό του όνειρο και τόνισε πως αν όλα πάνε καλά, του χρόνου θα γιορτάσουν τον Άγιο στο σπίτι του, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στην τελετή παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η οικογένεια Σαουλίδη από τη Ρωσία, οι οποίοι χρηματοδοτούν σε σημαντικό βαθμό την ανέγερση του ναού, ο βουλευτής Αργολίδος Ι. Ανδριανός, ο δήμαρχος Επιδαύρου Κ. Γκάτζιος.

Ο ναός θεμελιώθηκε στις 27 Απριλίου 2014 από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο. Ο χώρος όπου κτίζεται ο ναός είναι δωρεά του ενοριακού ναού της Υπαπαντής Λευκακίων και του εκκλησιαστικού συμβουλίου του.

Στο χώρο όπου έγινε ο εσπερινός είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά.

Ετικέτες: