Δε, 15/07/24 | 20:48

Τον ερμηνευτή Χρόνη Αηδονίδη τίμησε η Μητρόπολη Διδυμοτείχου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον γνήσιο εκπρόσωπο της παραδοσιακής θρακιώτικης μουσικής και γέννημα της Θράκης Χρόνη Αηδονίδη, τίμησε η τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου.

Συγκεκριμένα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, όπου φιλοξενείται έκθεση με προσωπικά αντικείμενα και διακρίσεις του Θρακιώτη ερμηνευτή, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός απένειμε στον Χρόνη Αηδονίδη, την ύψιστη διάκριση του «Τάγματος του Αγίου Ιωάννου Βατατζή, του Ελεήμονος Βασιλέως» .

Ο κ. Δαμασκηνός προσφωνώντας τον Χρόνη Αηδονίδη τόνισε ότι “έχει ταυτισθεί με την θρακιώτικη μουσική, είναι ο τραγουδιστής-σύμβολο του θρακιώτικου ρεπερτορίου, καθώς είναι γέννημα της θρακιώτικης μουσικής παράδοσης και κουβαλάει την μουσική της μάνας του”.

Ο θρακιώτης ερμηνευτής συγκινημένος δήλωσε πως “δεν μπορούσα να φανταστώ το μέγεθος της τιμής που μου επιφυλάχθηκε και την τόσο προσεγμένη δουλειά που έγινε από τους διοργανωτές… Στα εκθέματα που θα δείτε απεικονίζεται μια πορεία 70 ετών».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ