Ελλάδα

Τον ερμηνευτή Χρόνη Αηδονίδη τίμησε η Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Τον γνήσιο εκπρόσωπο της παραδοσιακής θρακιώτικης μουσικής και γέννημα της Θράκης Χρόνη Αηδονίδη, τίμησε η τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου.

Συγκεκριμένα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, όπου φιλοξενείται έκθεση με προσωπικά αντικείμενα και διακρίσεις του Θρακιώτη ερμηνευτή, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός απένειμε στον Χρόνη Αηδονίδη, την ύψιστη διάκριση του «Τάγματος του Αγίου Ιωάννου Βατατζή, του Ελεήμονος Βασιλέως» .

Ο κ. Δαμασκηνός προσφωνώντας τον Χρόνη Αηδονίδη τόνισε ότι «έχει ταυτισθεί με την θρακιώτικη μουσική, είναι ο τραγουδιστής-σύμβολο του θρακιώτικου ρεπερτορίου, καθώς είναι γέννημα της θρακιώτικης μουσικής παράδοσης και κουβαλάει την μουσική της μάνας του».

Ο θρακιώτης ερμηνευτής συγκινημένος δήλωσε πως «δεν μπορούσα να φανταστώ το μέγεθος της τιμής που μου επιφυλάχθηκε και την τόσο προσεγμένη δουλειά που έγινε από τους διοργανωτές… Στα εκθέματα που θα δείτε απεικονίζεται μια πορεία 70 ετών».

Σχετικές Δημοσιεύσεις

H Ιερά Σύνοδος τίμησε τον Μητροπολίτη Αχελώου Ευθύμιο

Γιώργος Δ. Φερδής

Το Διδυμότειχο τίμησε τον άγιο Ιωάννη Βατάτζη τον Ελεήμονα

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ο «Χρυσός Αριστοτέλης» στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας- Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Γραφείο Ρεπορτάζ

Διδυμοτείχου: «Στόχος όσων ασχολούνται με την εκπαίδευση, είναι η δημιουργία προσωπικοτήτων με υψηλά ιδανικά»

Η μνήμη των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον Έβρο

«Ορέστεια 2018» στην Μητρόπολη Διδυμοτείχου