Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 | 22:04

Τον βασιλιά της Σουηδίας επισκέφθηκε ο μητροπολίτης κ. Κλεόπας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Την Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου ε.ε., επραγματοποιήθη η προγραματισμένη συνάντησις του Σεβ. Μητροπολίτου Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπα με τον Βασιλέα της Σουηδίας Carl XVI Gustaf στα Ανάκτορα της Στοκχόλμης.

Τον Σεβασμιώτατο υπεδέχθησαν στην είσοδο του παλατίου ο Προσωπάρχης και ο αρχηγός της Φρουράς του Βασιλέως, οι οποίοι τον οδήγησαν στην αίθουσα υποδοχής επισήμων προσώπων όπου η Αυτού Μεγαλειότης τον εδέχθη εις ακρόασιν.

Υστερα από την καθιερωμένη φωτογράφιση, ο Βασιλεύς οδήγησε τον Μητροπολίτη στην αίθουσα που φέρει το όνομα της μητέρας του, όπου δέχεται συνήθως υψηλούς επισκέπτες όπως ο Πρόεδρος των Η.Π.Α., και είχαν κατ’ ιδίαν συνάντησιν σε πολύ φιλικό κλίμα.

Κατά την εν λόγω συνάντησιν των δύο ανδρών, μεταξύ άλλων ο Βασιλεύς εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τις δραστηριότητες της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας, για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και για τους πρόσφυγες που μεταβαίνουν στην Ευρώπη κατά χιλιάδες.

Ο Μητροπολίτης Σουηδίας επληροφόρησε τον Βασιλέα για τον ρόλο που διαδραματίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε παγκόσμιο επίπεδο, τον προσεκάλεσε να επισκεφθεί τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης μετά της Βασιλικής οικογενείας και του προσέφερε μία βυζαντινή αγιογραφημένη εικόνα με το πρόσωπο του Θεανθρώπου Χριστού και μία μελέτη στην αγγλική για τις πρωτοβουλίες της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, γιά την προστασία του περιβάλλοντος.

Η επίσκεψις του Μητροπολίτου Σουηδίας στο Παλάτι διήρκησε 45 λεπτά.

Το φωτογραφικό υλικό είναι προσφορά του Βασιλικού Οίκου της Σουηδίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ