“Ουδέποτε τέθηκε θέμα φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας”, σχολίασε η Πρωθυπουργός κ. Βασιλική Θάνου κατά την συνάντησή της με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Αρχιεπισκοπή.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε την πρωθυπουργό και της ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο της. Η κ. Θάνου επεσήμανε πως “Είναι χαρά και τιμή μου. Θεώρησα ότι έπρεπε να πάρω και τις ευχές της Εκκλησίας, οι οποίες θα βοηθήσουν, αυτό το βαρύ έργο, το οποίο επωμιστήκαμε”.

Ανέφερε, επίσης, πως παρόλο που η επίσκεψή της ήταν εθιμοτυπική, ήθελε να διευκρινίσει “ότι ουδέποτε από την κυβέρνησή τέθηκε θέμα φορολόγησης γενικότερα και ειδικότερα της εκκλησιαστικής περιουσίας, αφού άλλωστε, η κυβέρνηση αυτή είναι υπηρεσιακή και δεν έχει τέτοιου είδους αρμοδιότητες”.

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε στην κ. Θάνου πως έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Υπουργό Οικονομίας, ενώ στη συνέχεια, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων και στο μεταναστευτικό ζήτημα και η κ. Θάνου τόνισε πως γίνονται πολλές προσπάθειες, για να επιλυθεί.

ΠΗΓΗ: ecclesia.gr

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: