Ελλάδα

Τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη Θεόδωρο Βασιλικό τίμησαν στον Άγιο Δημήτριο Πετρουπόλεως

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε απόψε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως, το Β’ Πανελλήνιο Σεμινάριο Βυζαντινής Μουσικής, που διοργάνωσε το πολιτιστικό περιοδικό Art & Art Magazine.

Επίτιμος προσκεκλημένος του Σεμιναρίου ο Άρχων Μουσικοδιδάσκαλος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Θεόδωρος Βασιλικός, εξέχουσα προσωπικότητα της Βυζαντινής Μουσικής, ο οποίος τιμήθηκε για την πολυετή του προσφορά στο χώρο της Μουσικής.

Για τον τιμώμενο μίλησαν ο Εκδότης του Art & Art Magazine και Πρόεδρος των Σεμιναρίων, Νικόλαος Αμοργιανός, Καθηγητής και Πρωτοψάλτης του Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως και ο Γενικός Διευθυντής του Art & Art Magazine, Επίκουρος Καθηγητής του Southwest University Blagoevgrad, Ευστάθιος Αρβανίτης.

Στο Σεμινάριο ακούστηκαν ύμνοι τόσο από τον ίδιο τον Θεόδωρο Βασιλικό, όσο και από δύο Πρωτοψάλτες τον Ευάγγελλο Γκίκα και τον Πέτρο Πάτρα.

Την εσπερίδα τίμησε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, ο οποίος απένειμε την τιμητική διάκριση στον κ. Βασιλικό.

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ιλίου: «Αν μείνουμε στο λυπηρό γεγονός της Σταυρώσεως έχουμε χάσει άλλη μια Μ. Εβδομάδα»

Σπύρος Παπαγεωργίου

«Το Θείον Πάθος» στον Άγιο Βλάσιο Αχαρνών

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ενημέρωση κληρικών της μητρόπολης Ιλίου για το trafficking

Ιλίου: «Ο Χριστός είναι ο άρτος που στηρίζει την καρδιά πνευματικά»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Χειροτονία νέου πρέσβυτέρου στην Αγία Τριάδα Πετρούπολης

Σπύρος Παπαγεωργίου

Πρωτοβουλίες του μητροπολίτη Ιλίου για την αντιμετώπιση του trafficking