Κυ, 23/06/24 | 17:37

Τον Άγιο Δημήτριο τον εκ Σαμαρίνης εόρτασε η Μητρόπολη Καστορίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον Άγιο Δημήτριο τον εκ Σαμαρίνης τίμησε και εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, στις 8 και 9 Ιουλίου 2017, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού.

Στις 8 Ιουλίου τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού, των Διακόνων και πλήθους πιστών χριστιανών.

Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσφορά των Νεομαρτύρων στην Ορθοδοξία και στην Πατρίδα και παρότρυνε το εκκλησίασμα να τιμάει πάντοτε του Αγίους Νεομάρτυρες.

Αμέσως μετά τον Εσπερινό ακολούθησαν χορευτικές εκδηλώσεις, στο προαύλιο του Ιερού Ναού, από τον Μορφωτικό Σύλλογο «Ορεστίς» και τον Σύλλογο Σαμαριναίων του Νομού Καστοριάς.

Την Κυριακή 9 Ιουλίου το πρωί, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Επισκόπου της εν Καστορία Εκκλησίας, με τη συμμετοχή των Ιερέων και των Διακόνων.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής και συγκεκριμένα στον διάλογο του πνεύματος της πονηρίας με τον Χριστό «τι ημίν και σοι, Ιησού υιέ του Θεού».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου του εκ Σαμαρίνης και Γεωργίου του Καστοριέως, πέριξ του Ιερού Ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ