Βαλκάνια

Τις πρεσβείες Συρίας και Λιβάνου στο Βελιγράδι επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Αντιοχείας

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη Σερβία, ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης επισκέφθηκε τις πρεσβείες της Συρίας και του Λιβάνου στο Βελιγράδι, συνοδευόμενος από τον Πατριάρχη της Σερβίας Ειρηναίο και τους Μητροπολίτες Άκκρας Βασίλειο και Νέας Υόρκης Ιωσήφ.

Και οι δύο πρέσβεις εξέφρασαν την χαρά τους για την επίσκεψη του Πατριάρχη Αντιοχείας και ευχήθηκαν η επίσκεψη του κ. Ιωάννη να είναι μια εποικοδομητική επίσκεψη, η οποία θα έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στο ανθρωπιστικό όσο και στο εκκλησιαστικό επίπεδο.

Ο κ. Ιωάννης τόνισε πως «Δεν είμαστε πλέον μειονότητες αλλά έχουμε το δικαίωμα να ζήσουμε ειρηνικά στη γη μας».

Από την άλλη πλευρά, ο Πατριάρχης Ειρηναίος εξέφρασε τη χαρά του για την επίλυση της κατάστασης στη Συρία, χαρακτηρίζοντάς την ως χώρα της αγιότητας και της πίστης. Επεσήμανε ότι ο πόνος στη Συρία και τη Σερβία είναι ο ίδιος, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλες τις δύσκολες περιστάσεις και τις δαπανηρές και τις απειλές των ανθρώπων, με μεγαλύτερη αλληλεγγύη και μια ζωή αγάπης.

ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑ... ΜΥΣΤΙΚΟ

Η επιλογή της άσκησης ανεξάρτητης και αδέσμευτης δημοσιογραφίας, δεν είναι ο εύκολος δρόμος. Για εμάς στο www.orthodoxia.info όμως, είναι η επιλογή μας. Αντιμετωπίζουμε τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και πορευόμαστε με αυτήν την Αρχή. Τα διαδικτυακά Μέσα, παρά το γεγονός πως δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα βαριά τυπογραφικά έξοδα, έχουν άλλες ανάγκες, εξίσου απαιτητικές και κοστοβόρες αρκετές φορές. Η συντήρηση μιας ιστοσελίδας όπως το www.orthodoxia.info δεν είναι φθηνή υπόθεση. Όπως και η διατήρηση της ανεξαρτησίας του η οποία για εμάς είναι ανεκτίμητη.

Ο μόνος σύμμαχος στον οποίο μπορούμε να απευθυνθούμε ώστε να στηρίξει την λειτουργία του ειδησεογραφικού αυτού κόμβου δεν είναι άλλος παρά όλοι εκείνοι που μας στηρίζουν με την εμπιστοσύνη τους. Εσείς... οι αναγνώστες μας!

Αν λοιπόν κάθε μια και κάθε ένας από εμάς που μας διαβάζετε μας στηρίξετε ενισχύοντας οικονομικά την προσπάθεια, τότε κι εμείς θα μπορέσουμε να νιώσουμε μεγαλύτερη ασφάλεια και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ (PAYPAL)

ή μέσω Τραπέζης: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ | GR5501101570000015700389115 Δικαιούχος : ΑΕΝΑΟΣ Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθοδόξου Πολιτισμού

*Το www.orthodoxia.info είναι μια δράση του Οργανισμού Ανάδειξης Ελληνικού & Ορθοδόξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ» ο οποίος είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα την Αθήνα.

Related posts

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας «συνάντησε» τον Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο

Σπύρος Παπαγεωργίου

Aντιοχείας: «Η επίσκεψή μας είναι μήνυμα ειρήνης και ενιαίας μαρτυρίας στον κόσμο»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Αντιοχείας: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία θα παραμείνει μάρτυρας της αλήθειας»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης Αντιοχείας

Σπύρος Παπαγεωργίου

Επίσκεψη του εψηφισμένου Μητροπολίτη στον προκάτοχό του

Την Εκκλησία της Σερβίας θα επισκεφθεί ο Πατριάρχης Αντιοχείας