Το απόγευμα της Πέμπτης 1 Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Αρωγής Κληρικών της μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής διοργανώθηκε εκδήλωση προς τιμήν των ιερατικών οικογενειών.

Ο μητροπολίτης κος Παντελεήμων ευλόγησε την βασιλόπιτα του νέου έτους και μίλησε προς τους ιερείς και τα μέλη των οικογενειών τους, όπου εξήρε τη διακονία τους στην τοπική εκκλησία της ακριτικής και ευαίσθητης μητροπόλεως και τους προέτρεψε να συνεχίσουν με ζήλο την ένθεο προσφορά τους για τη σωτηρία των ψυχών, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τις πρεσβυτέρες και τα παιδιά των ιερέων για την συμπαράστασή τους προς τους εφημέριους και τους ενδυνάμωσε ώστε να δίνουν την καλή μαρτυρία στην τοπική κοινωνία.

Επίσης, ευχαρίστησε τους παρισταμένους εκπροσώπους των αρχών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό και ευχήθηκε τα δέοντα, ώστε το νέος έτος να είναι μεστό ευλογιών και θείων χαρισμάτων.

Πηγή: xronos.gr

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: