Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 | 7:23

Τιμητική ελεγεία στο έργο και την προσφορά του Μητροπολίτη Προικοννήσου Ιωσήφ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Τα γιορτινά της φόρεσε η Ανατολική Κρήτη για να υποδεχθεί τέσσερις ποιητές», όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας Κώστας Μουντζούρης στο κατάμεστο «Ρεξ».

Το Κέντρο, θέλοντας να εορτάσει την παγκόσμια ημέρα της ποίησης, συνδιοργάνωσε με τον ΠΑΟΔΑΝ μια εκδήλωση γνωριμίας με το έργο τεσσάρων Κρητικών ποιητών την Παρασκευή 18 Μαρτίου, ακολουθώντας την πρακτική της εκπροσώπησης των τεσσάρων νομών του νησιού.

Η εκδήλωση με συντονιστή τον φιλόλογο Γιάννη Χρονάκη, είχε ως επίκεντρο τους ποιητικούς δρόμους του Ιωσήφ Χαρκιολάκη (Λασίθι), του Γιώργη Γιατρομανωλάκη (Ηράκλειο), του Μανόλη Αναγνωστάκη (Ρέθυμνο) και του Γιώργου Καρτάκη (Χανιά), αλλά, όπως ήταν αναμενόμενο λόγω της «μητρίδος γης», αποτέλεσε πρωτίστως μια τιμητική ελεγεία στο έργο, την προσφορά και την παρουσία του Μητροπολίτη Προικοννήσου Ιωσήφ Χαρκιολάκη, στον οποίο δόθηκε το «ουρανόδοτο τάλαντο της ποιήσεως» όπως σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος, ο οποίος ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ευχήθηκε εγκαρδίως τα έργα των τιμωμένων «να αποτελούν πνευματικές οάσεις στην ποικίλη ξηρασία των καιρών και των καταστάσεων».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ