Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015 το απόγευμα, μπροστά τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κιβέρι Αργολίδος, έγινε από τον θεοφιλέστατο επίσκοπο Επιδαύρου κ. Καλλίνικο υποδοχή της δεξιάς χειρός του αγίου Νεκταρίου από την ομώνυμη ιερά Μονή της Αίγινας.

Ακολούθησε παράκληση και πανηγυρικός εσπερινός. Τα ιερά λείψανα του αγίου Νεκταρίου θα παραμείνουν στον ναό μέχρι και την Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015, ενώ καθημερινά θα τελείται θεία λειτουργία και το απόγευμα εσπερινός και παράκληση στον Αγίο Νεκτάριο.

Κατά την υποδοχή της Τιμίας Χαριτοβρύτου Δεξιάς Χειρός του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του εν Αιγίνης του Θαυματουργού ήταν παρόντες ο αντιδήμαρχος του δήμου Αργους – Μυκηνών Δ. Κρίγγος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Μπέγκος, ο πρόεδρος της ομάδας του Κιβερίου, κ. Λυμπέρης και πολύς κόσμος.

Η Τιμία Δεξιά Χείρα του Αγίου Νεκταρίου μεταφέρθηκε από την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Αιγίνης κατόπιν αιτήματος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Κιβερίου και με την ευλογία των Ιερών Μητροπόλεων Αργολίδος και Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, καθώς και την έγκριση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Tagged: