Αυτό το μήνα συμπληρούται δεκαετία από την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Παύλου Καββαδία, εκ των μελών της Χριστιανικής Αδελφότητος Θεολόγων «Η ΖΩΗ», ο οποίος ευόρκως διακόνησε επί σαρανταπέντε συναπτά έτη (1961-2006) ως Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, με έδρα δράσεως την ακριτική πόλη της Νέας Ορεστιάδος.

Η τοπική εκκλησία σεμνύνεται διότι ο πατήρ Παύλος Καββαδίας κατέλιπε φήμη δικαίου και ενάρετου ανδρός, ζηλωτού και αφοσιωμένου στη διακονία της Εκκλησίας και η μνήμη αυτού, παρά την πάροδο των ετών παραμένει στη συνείδηση των πιστών ζώσα.

Εις έκφραση ευγνωμοσύνης προς τον μεταστάντα η Ιερά Μητρόπολις Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου και τα πνευματικά τέκνα του μεταστάντος τέλεσαν Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του, μετά την Θεία Λειτουργία, το Ψυχοσάββατο, 5 του μηνός Μαρτίου ε.ε., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος.

Της Θείας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός και για την προσωπικότητα του μεταστάντος μίλησε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου Αρχιμ. Ιερώνυμος Κάρμας.

Στη συνέχεια για τό ιεραποστολικό έργο και την οσιακή ζωή του τιμωμένου κληρικού πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με ομιλητές τον Πρωτοπρεσβύτερο Αθανάσιο Παπαδάκη, Γεν Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι.Μ. Ελευθερουπόλεως και τον κ. Ξενοφώντα Τζουρά, αξιωματικό εν αποστρατεία, στο Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ορεστιάδα, μία αίθουσα του οποίου καθιερώθηκε στο όνομά του.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: