Με κάθε λαμπρότητα ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων μετέφερε προς προσκύνηση στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου στην ορεινή Αργολίδα την τιμία κάρα του Αγίου Θεοφόρου Ιγνατίου, την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015.

Το ιερό λείψανο υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, κλήρος και λαός.

Μετά την υποδοχή, ακολούθησε εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βεροίας και παράκληση στον Άγιο Ιγνάτιο. Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του ιερού προσκυνήματος ομιλία του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Σπυρίδωνος Τσιμούρη με θέμα: «Το εκκλησιαστικό ήθος κατά τον άγιο Ιγνάτιο τον Θεοφόρο».

Κατά την άφιξη του Ιερού λειψάνου, ο κτήτωρ του Ιερού προσκυνήματος, ο αγιορείτης Ιερομόναχος π. Ιγνάτιος, ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα για την μεταφορά της τιμίας κάρας του Αγίου προς προσκύνηση στην Αργολίδα.

Ο μητροπολίτης Αργολίδος, αφού ευχαρίστησε κι εκείνος τον κ. Παντελεήμονα, του δώρισε ένα εγκόλπιο.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο βουλευτής Αργολίδος Γιάννης Ανδριανός κι ο αστυνομικός διευθυντής Αργολίδος.

Το ιερό λείψανο θα μείνει προς προσκύνηση στο προσκυνηματικό κέντρο μέχρι τις 5 Οκτωβρίου. Καθημερινά θα τελούνται ακολουθίες.

Το Ιερό Προσκύνημα “Άγ. Ιγνάτιος ο Θεοφόρος” είναι ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα, κτισμένο στον ημιορεινό οικισμό Ζόγκα Ελληνικού, επαρχίας Άργους, Νομού Αργολίδος. Κτίτωρ και ψυχή του όλου Προσκυνήματος είναι ο αγιορείτης Ιερομόναχος π. Ιγνάτιος, αδελφός της εν Άθω Ιεράς Μονής του Οσίου Γρηγορίου.

Ετικέτες: