Η πολυπληθέστερη πανήγυρη της Μητροπόλεώς μας τελέσθηκε και φέτος στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Αγίας μεγαλομάρτυρος Μαρίνας στον Μαΐστρο κατά το διήμερο 16-17 Ιουλίου.

Και τις δύο ημέρες, πλήθος κόσμου συνέρρευσε στον Ναό της Αγίας για να προσκυνήσει τη θαυματουργή εικόνα καθώς και το τεμάχιο εκ του ιερού της λειψάνου που φυλάσσονται εκεί.

Η πανήγυρη ξεκίνησε από το πρωί της Πέμπτης 16 Ιουλίου με Θεία Λειτουργία και την τέλεση του Αγιασμού και κορυφώθηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας με τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέσθηκε στο προαύλιο του Ναού, χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού και μετά από μικρή διακοπή ξεκίνησε η Αγρυπνία με τον Πανηγυρικό Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου μας η οποία τελείωσε μετά τα μεσάνυχτα.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Παρασκευή 17 Ιουλίου, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.

Ακολουθίες είναι προγραμματισμένες για το απόγευμα και το βράδυ της Παρασκευής καθώς και την Κυριακή με τη λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Αγίας στους δρόμους του Μαΐστρου μετά τη Θεία Λειτουργία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Γιάννης Ναλμπάντης

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: