Χιλιάδες πιστών σε κλίμα συγκίνησης συνόδεψαν τη χαριτόβρυτο εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας στο οδοιπορικό επιστροφής της στην Ιερά Μονή Βουλκάνου. Την ιερά εικόνα είχε υποδεχτεί η Μεσσήνη, πριν από οχτώ ημέρες, σε ανάμνηση θαύματος που είχε επιτελέσει η Θεοτόκος στην περιοχή.

Νωρίτερα, τελέστηκε Εσπερινός και Παράκληση στο Μετοχιακό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, όπου η εικόνα είχε εναποτεθεί για προσκύνημα, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και με τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων.

Η Παναγία πέρασε με λιτανευτική πομπή από τους κεντρικούς δρόμους της Μεσσήνης, οι οποίοι ήταν στρωμένοι με μυρτιές, βασιλικό και ροδοπέταλα, και κατέληξε στο Ναΐδριο της Αγίας Παρασκευής, στην είσοδο της πόλης.

Ο κ. Χρυσόστομος, απευθυνόμενος στους πιστούς, αναφέρθηκε στη χάρη της Θεομήτορος και εξήρε το σεβασμό, την τιμή και την αγάπη των Μεσσηνίων προς το πρόσωπο της Παναγίας, ενώ, παράλληλα, ευχήθηκε η Θεοτόκος να πρεσβεύει στον Κύριό μας για λιγότερες δοκιμασίες και περισσότερη χαρά κι ευφροσύνη.

Αμέσως μετά, παρέδωσε την ιερά εικόνα στον Καθηγούμενο της Μονής Βουλκάνου, Αρχιμανδρίτη Προκόπιο Σμυρνή, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής της επιστροφής της στο μόνιμο θρόνο της.

Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Τσώνης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και τοπικών φορέων.

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info