Την μνήμη του προστάτου τους, Αγίου Δάνακος του Αναγνώστου, τίμησαν το Σάββατο 16/1, οι Αναγνώστες και οι Iερόπαιδες της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεώς, Αρχιμ. Δαμασκηνό Κιαμέτη, μετέβησαν στην Ιερά Μονή Παναγίας Άνω Ξενιάς, όπου τέλεσαν πανηγυρική Θεία Λειτουργία και απήλαυσαν την μοναστηριακή φιλοξενία, από τον Γέροντα και τους πατέρες της Μονής.

Ο π. Δαμασκηνός ομίλησε παραινετικά προς τους παρευρισκόμενους νέους, σχετικά με την διακονία τους στο Ιερό Βήμα και το αναλόγιο, καθώς επίσης και για την εν γένει ζωή και πορεία τους μέσα στην Εκκλησία.

Πριν την μεσημεριανή τράπεζα ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. Νεκτάριος, αναφέρθηκε στη ιστορία της παλαιφάτου Μονής και της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας Ξενιάς, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει και εκείνος τις συμβουλές του για τον πνευματικό αγώνα των νέων ανθρώπων, που επιθυμούν να αφιερωθούν στον Χριστό και στην Εκκλησία μας.

Προτού επιστρέψουν στον Βόλο, οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν προσκύνημα και στην Γυναικεία Ιερά Μονή της Παναγίας Ξενιάς, όπου φυλάσσεται μέρος της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: