Ελλάδα

Την μνήμη της ανακομιδής των λειψάνων του πολιούχου της τίμησε η Αίγινα

Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε η νήσος Αίγινα την μνήμη της ανακομιδής των σεπτών λειψάνων του πολιούχου και προστάτου Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, (2 καί 3 Σεπτεμβρίου ε.έ).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ενωρίς ο μικρός εσπερινός εις το Καθολικόν της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος (Αγίου Νεκταρίου) και εν συνεχεία ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός εις τον νέον παμμεγέθη Ι. Ναό του Αγίου Νεκταρίου με την συμμετοχή των: Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ Κωνσταντίνου, και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστουπόλεως κ.κ Μακαρίου.

Εις τον Μ. Εσπερινό, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος άγιος Χριστουπόλεως όστις και εκήρυξε τον Θ. Λόγον. Ακολούθησε ιερά αγρυπνία μέχρι της 5ης πρωινής εις την οποίαν ομίλησε ο Αρχιμ. π. Σάββας Ζέρβας.

Την κυριώνυμον της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ Κωνσταντίνου όστις και εκήρυξε τον Θ. Λόγον.

Στη συνέχεια, σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή πέριξ του παμμεγέθους Ι. Ναού του Αγίου και τελέσθηκε Αρχιερατικόν Τρισάγιον εις τον τάφον του μακαριστού Σεβ. Γέροντος Μητροπολίτου Κυρού Ιεροθέου του και κτίτορος του Ι. Ναού. Μετά το πέρας της λιτανεύσεως παρετέθη εόρτιον πρωϊνόν.

Ας σημειωθεί ότι στις ιερές ακολουθίες έψαλλε πολυμελής χορός Ιεροψαλτών υπό την χοραρχίαν του Πρωτοψάλτου κ. Δημητρίου Καλομοίρη. Ωσαύτως τον Μ. Εσπερινό, την Ι. Αγρυπνία ως και την Πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία μετέδωσαν οι ραδιοφωνικοί Σταθμοί της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Το απόγευμα της εορτής εψάλη ο Εσπερινός της αποδόσεως προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ Εφραίμ. Η χάρις και η ευλογία του Αγίου Νεκταρίου του θαυματοβρύτου να είναι μαζί μας!

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Μνήμες και συγκίνηση στη συνάντηση της Ένωσης Αποφοίτων της Σχολής Κορίνθου

Σπύρος Παπαγεωργίου

Στις εκδηλώσεις της Εστίας Θεολόγων Χάλκης ο μητροπολίτης Βρυούλων

Γραφείο Ρεπορτάζ

Ύμνους και κάλαντα είπαν τα παιδιά στον Μητροπολίτη Ταλλίνης Στέφανο

Το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο στο μικροσκόπιο

Σοφία Καρεκλά

Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα

Γραφείο Ρεπορτάζ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Το μεγάλο «όπλο» στα χέρια των Χριστιανών είναι η προσευχή του ενός για τον άλλον»

Εκκλησία της Ελλάδος