Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 20:16

Την Κυριακή της Πεντηκοστής πανηγύρισε ο καθεδρικός ναός της μητρόπολης Λήμνου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς που προσδίδει στον φετινό εορτασμό η έλευσις του Τιμίου Ξύλου στο νησί μας, τη Λήμνο, τελέστηκε η ετήσια πανήγυρις του Καθεδρικού μας Ναού.

Πλήθος πιστών κατέκλυσε το Ναό την Κυριακή της Πεντηκοστής και την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, όχι μόνο κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών αλλά και ολόκληρη την ημέρα προκειμένου να ασπαστεί το Τίμιο Ξύλο και την Εικόνα της Αγίας Τριάδος.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος ο οποίος στο κήρυγμα του εξήρε την ευλάβεια των Λημνίων, αναφέρθηκε στην ”πολεμική” που αναπτύχθηκε εσχάτως κατά των Ιερών Λειψάνων και προέτρεψε τους πιστούς να αντιγράψουν τη ζωή των Αγίων Πατέρων της εκκλησίας μας.

Την κυριώνυμον ημέρα της εορτής της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας που ανελαβε και τη διακονία του Θείου Λόγου αναλύοντας την εορτή αλλά κυρίως προτρέποντας τους Χριστιανούς να αγωνιστούν και να αποκτήσουν τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος.

Στις ακολουθίες παρέστει ο κ. Ιωάννης Γιαννέλλης, Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ως εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως. Επίσης παρέστησαν ο Βουλευτής Λέσβου κ. Χαρ. Αθανασίου, ο Έπαρχος του νησιού κ. Ευαγ. Γιαρμαδούρος, ο Δήμαρχος κ. Δημ. Μαρινάκης, ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Κων. Αδαμίδης και ο Ταξίαρχος κ. Κων/νος Κούτρας με τους Διοικητές Στρατιωτικών Μονάδων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ανεγνώσθη ευχετήριο μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου ευχαρίστησε τους επισκέπτες Μητροπολίτες Μεσογαίας και Αλεξανδρουπόλεως τους οποίους χαρακτήρισε “μυρίπνοα άνθη και αστέρες της Ιεραρχίας”, τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος για την ραδιοφωνική μετάδοση της Θείας Λειτουργίας και όλους όσους κοπίασαν, εξαιρέτως δε τον ΠροΪστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού π. Αντώνιο Γιουρνάρα για την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως.

Απευθυνόμενος στον λαό εξέφρασε την υπερηφάνεια του για την ποιμαντορία του στην ακριτική Λήμνο και με στεντόρεια φωνή ζήτησε από τους πολιτικούς ταγούς να βρουν άμεση λύση στην ακτοπλοική απομόνωση της Λήμνου.

Το απόγευμα πραγματοποίθηκε εκδήλωση στον αύλιο χώρο του Ναού, όπου: τραγούδησαν μαθητές του 2ου Δημοτικού σχολίου, ο Ιερομόναχος π. Φιλόθεος της Ι. Μ. Κουτλουμουσίου παρουσίασε το θέμα: Ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός στη λατρευτική ζωή των πιστών. Οι ιεροψάλτες της Μητροπόλεως απέδωσαν τους ύμνους των εορτών της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος. Η μουσική της 88ης Στρατιωτικής Διοίκησης ερμήνευσε ορχηστρικά κλασικά τραγούδια και το Λύκειο Ελληνίδων Λήμνου παρουσίασε χορούς της Λήμνου και του Αιγαίου.

Η λαμπρή εορτή τελείωσε με το κέρασμα προς όλους οι οποίοι παρακολούθησαν την εκδήλωση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ