Επί τη ευκαιρία της συμπληρώσεως τριών ετών από την κατά θαυμαστό τρόπο εύρεση και ανακομιδή των Σεπτών Ιερών Λειψάνων της Αγίας Νεομάρτυρος Ακυλίνης- Αγγελίνης (8 Φεβρουάριου 2012), τελέσθηκαν εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις, εις τον πάνσεπτον και ιστορικό Ιερό Ναό των Ταξιαρχών Όσσης, τόπο ευρέσεως των Λειψάνων της Αγίας Κυράννης της Οσσαίας και της Αγίας Ακυλίνης- Αγγελίνης της εξ Ζαγκλιβερίου καταγομένης.

Το Σάββατό 07 Φεβρουαρίου ε.έ., τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ. Δημητρίου, οποίος και ομίλησε επικαίρως, αναφερόμενος στους Νεομάρτυρες και τιμή αυτών.

Την Κυριακή 08 Φεβρουαρίου 2015, τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σεβαστείας κ. Δημητρίου και συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ. Δημητρίου και του επιχώριου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου.

Κατά την διάρκεια του Αρχιερατικού Συλλείτουργου εις τον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, παρέστησαν μεταξύ των άλλων εκπρόσωποι του Δήμου Λαγκαδά και της Τοπικής Κοινότητος καθώς επίσης και πολλής κόσμος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος, ο οποίος και αναφέρθηκε εκτενώς στην ευλογημένη περίοδο του Τριωδίου που ήδη διανύουμε, στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή καθώς επίσης και στην σημερινή ξεχωριστή ημέρα όχι μόνο για την επαρχία μας αλλά και για ολόκληρη την Ορθόδοξο Πίστη, λόγω του γεγονότος της ευρέσεως και ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Αγίας το 2012, μετά από μία σειρά θαυμαστών γεγονότων και σημείων.

Προ της απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης αναφέρθηκε εκ συντομίας στο ιστορικό πλαίσιο της ευρέσεως των Ιερών Λειψάνων, καθώς επίσης και στην μορφή της Αγίας, η οποία μαρτύρησε για την Ορθόδοξη Πίστη μας πριν από δυόμιση περίπου αιώνες.

Καταλήγοντας την σύντομη προσφώνηση του, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σεβαστείας κ. Δημήτριο, ο οποίος και προέστη των εκδηλώσεων, ενώ παίρνοντας αφορμή από την συμπλήρωση 25 ετών Αρχιερατικής προσφοράς και διακονίας του, τον τίμησε με την ύπατη Τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως, επιδίδοντας του τον Χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Παύλου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, καθώς επίσης και το Μετάλλιο των Αγίων Ακακίου και Δαμασκηνού του Στουδίτου, Επισκόπων Λητής και Ρεντίνης, εις ένδειξη σεβασμού και αγάπης προς το πολυεύθυνο και πολυσχιδές έργο που επιτελεί αδιαλείπτως τα σαράντα και πλέον έτη Ιερατικής Διακονίας εις το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος, είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει στο σημείο όπου ευρέθησαν, μετά από δική της θαυμαστή υπόδειξη, τα Λείψανα της Αγίας Ακυλίνης- Αγγελίνης, ενώ μετέβει και εις στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυράννης, όπου προσκύνησε τα εκεί φυλασσόμενα Σεπτά και Χαριτόβρυτα Λείψανα της επίσης Μεγαλομάρτυρος Αγίας Κυράννης της Οσσαίας.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: