Άρχισαν οι εόρτιες λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται προς τιμήν των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, από την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων αυτών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κατά το τετραήμερο 18-22 Μαΐου, θα είναι οι δύο μεγάλες ενορίες της Ασσήρου και του Βασιλουδίου, όπου τιμώνται όλως ιδιαιτέρως οι δύο Μεγάλοι αυτοί Βασιλείς και Ισαπόστολοι.

Το απόγευμα της Δευτέρας 18 του μηνός Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του Βασιλουδίου η υποδοχή της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Βηματάρισσας (15ος αιώνας), η οποία και φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, και έχει έρθει από την περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών, των αλησμόνητων πατρίδων της Ανατολικής Θράκης.

Την Σεπτή Εικόνα εκόμισε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος Σπουργίτης και εν συνεχεία συνοδεία των ήχων της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Λαγκαδά και των ενδεδυμένων με τις παραδοσιακές στολές νέων της περιοχής, η εικόνα μεταφέρθει εις τον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου και ετελέσθει επίσημος Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Αντιδήμαρχος Λαγκαδά κ. Αστέριος Κομματάς, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του γεγονότος της μνήμης των Αγίων με την παρουσία της Υπεραγίας Θεοτόκου, καθώς επίσης και στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο, που συνεκάλεσε ο Μέγας Κωνσταντίνος το 325 στην Νίκαια της Βιθυνίας, ενώ ευχήθηκε προς όλους η Χάρη της Παναγίας να μας αξιώνει όλους, ώστε βήμα βήμα να προχωράμε όσο πιο κοντά γίνεται στο Φώς και στην Αλήθεια, για μπορούμε να ζούμε παντοτινά την ζωή της Αναστάσεως με την προοπτική της αγιότητος, που χαρίζει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός ως υπέρτατο δώρο της αγάπης Του.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: