Με την προσήκουσα λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 22 του μηνός Αυγούστου ε.έ., ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, επί τη εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε εις τον ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της κωμοπόλεως της Κριθιάς, και κατά την διάρκεια αυτού, παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Φάνης Παππάς, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Δημοτικής και Τοπικής Αυτοδιοικήσεως.

Μετά το πέρας της πανηγυρικής Ακολουθίας και υπό την συνοδεία των ήχων της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Λαγκαδά, πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευσις της παλαιάς Εικόνος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, σε κεντρικούς δρόμους της κωμοπόλεως της Κριθιάς.

Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα που παρέστη συμπροσευχόμενο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ομίλησε επικαίρως αναφερόμενος εκτενώς στη σημασία της σημερινής Εορτής, τονίζοντας ότι η Παναγία μας, εδόξασε τον Θεό, φανερώνοντας ταυτόχρονα τα μεγαλεία Του στην ζωή των ανθρώπων και έκτοτε είναι μαζί μας, κοντά μας, ανάμεσα μας, δίπλα μας, σκεπάζοντας μας και προστατεύοντάς μας, συνεχώς ως ανύσταχτη Μητέρα της αγάπης, που με την ευλογία Της, ευλογεί κάθε στιγμή και κάθε λεπτομέρεια του επί γης βίου μας.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info