Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022 | 4:52

Τηλεφωνική επικοινωνία Βαρθολομαίου-Θεόδωρου μετά την αναγνώριση της Ουκρανίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος. Την πρωτοβουλία πήρε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος ενημερώθηκε για την εξέλιξη της αναγνώρισης της Ουκρανίας από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στην Ολλανδία, όπου βρίσκεται για επίσκεψη στην Μητρόπολη Βελγίου.

Την τηλεφωνική τους επικοινωνία ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, στη διάρκεια του εσπερινού για τη γιορτή του Αγίου Νεκταρίου.

Ο προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, μιλώντας παρουσία και του Έλληνα πρέσβη, έκανε λόγο για ένα μεγάλο Εκκλησιαστικό γεγονός. «Μια Ορθόδοξη Οικογένεια προσετέθη σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια που λέγεται Ορθοδοξία. Πριν κατέβουμε παιδιά μου (ενν. για τον Πατριαρχικό Εσπερινό), τηλεφώνησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης για να εκφράσει τη μεγάλη του ευγνωμοσύνη προς την Εκκλησία του Αγίου Μάρκου διότι με πολλή προσευχή, με πολλή σύνεση με πολλή περίσκεψη φθάσαμε σε αυτό το μεγάλο Εκκλησιαστικό γεγονός. Η πατρίδα μας χαίρει κύριε Πρέσβη, η Εκκλησία καταγράφει, οι άνθρωποι οραματίζονται και ο Θεός από τους ουρανούς ευλογεί».

Φωτογραφία: Ελληνική Κοινότητα Καΐρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ