Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 8:11

Τερπνή: Το γηροκομείο ενός σύγχρονου ευεργέτη εγκαινίασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕΡΡΕΣ: ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ

Τα εγκαίνια ενός γηροκομείου η καλαισθησία, η άρτια οργάνωση κι η πολυτελής κατασκευή του οποίου εντυπωσίασαν ακόμη και τον Οικουμενικό Πατριάρχη τέλεσε χθες το βράδυ ο κ. Βαρθολομαίος.

Μετά από δεκατέσσερα χρόνια, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επέστρεψε στην Τερπνή, αν και δεν συνηθίζει στις περιοδείες του να επισκέφθεται δεύτερη φορά το ίδιο μέρος.

Ο λόγος, όμως, ήταν ξεχωριστός καθώς το γηροκομείο που εγκαινίασε, το έχτισε εξολοκλήρου με δικά του έξοδα και το προσφέρει στην τοπική κοινωνία ο επιχειρηματίας κ. Δημήτρης Αναστασιάδης, ένας σύγχρονος ευεργέτης.

Πριν από μερικά χρόνια, ο κ. Αναστασιάδης έχτισε στη γενέτειρά του την Τερπνή έναν μεγαλοπρεπή ναό των Τριών Ιεραρχών ενώ έχει ανεγείρει και προσφέρει στην τοπική κοινωνία νηπιαγωγείο, γυμνάσιο, γυμναστήριο.

Η κόρη του κ. Αναστασιάδη, στη σύντομη προσφώνησή της κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, εξήγησε ότι η απύθμενη αγάπη προς τον άνθρωπο κι η διάθεση για προσφορά οδήγησαν τους γονείς της να χτίσουν το γηροκομείο που έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι 49 άτομα.

Ακόμη, περιέγραψε τους χώρους του γηροκομείου, τις ανέσεις που θα προσφέρει σε όσους θα ζουν εκεί ενώ μίλησε και για τις δραστηριότητες που θα παρέχει το γηροκομείο στους φιλοξενούμενούς του.

Από την πλευρά του, ο κ. Αναστασιάδης, αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Βαρθολομαίο για την ξεχωριστή τιμή που του κάνει να εγκαινιάσει ο ίδιος το γηροκομείο, δήλωσε ότι “θέλουμε να προσφέρουμε στους ηλικιωμένους όχι μόνο πολυτελείς χώρους φιλοξενίας αλλά εγκαταστάσεις που βελτιώνουν κι αναβαθμίζουν τη ζωή τους”. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ονομαστικά έναν έναν όλους όσοι εργάσθηκαν για την ανέγερση του γηροκομείου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στη δική του ομιλία, έκανε λόγο για τη σημασία της φιλανθρωπίας, λέγοντας ότι “η στέγη αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία τώρα, την εποχή της κρίσεως”. Χαρακτήρισε τον κ. Αναστασιάδη “μεγάλο ευεργέτη”, συγχαίροντάς τον για τη φιλάνθρωπη αυτή προσφορά.

Στο τέλος, ο κ. Βαρθολομαίος θέλοντας να εκφράσει τον θαυμασμό του για την κατασκευή του γηροκομείου, είπε “βλέπω τον εαυτό μου να γηροκομείται εδώ”.

Μετά τα εγκαίνια του γηροκομείου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε τον ναό των Τριών Ιεραρχών στην Τερπνή τον οποίο είχε εγκαινιάσει το 2001. Εκεί, είχε την ευκαιρία να τον δει ολοκληρώμενο και πλήρως αγιογραφημένο.

Το βράδυ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρακολούθησε την μουσική εκδήλωση της μητρόπολης Σερρών που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, με τίτλο “Μελώδικές μνήμες της Μικρασίας”, η οποία περιελάμβανε παραδοσιακούς σκοπούς της Μικράς Ασίας.

Εκεί, στο τέλος της εκδήλωσης, ο κ. Βαρθολομαίος δήλωσε ότι “πνευματική ηγεσία της Ρωμηοσύνης είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο” και παρακάλεσε τους παριστάμενους να προσεύχονται να το προστατεύει ο Κύριος. Ακόμη, ο κ. Βαρθολομαίος ευχήθηκε “να έρθουν καλύτερες ημέρες γιατί μας αξίζουν”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ