Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 | 14:12

Τεμάχιο λειψάνου της τιμίας χείρας του Αγίου Ανδρέα στο Βουκουρέστι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Τις λαμπρές εκδηλώσεις για τον εγκαινιασμό του νέου Καθεδρικού Ναού του Βουκουρεστίου, θα λαμπρύνει η παρουσία της Τιμίας Χείρας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα που έφτασε στη Ρουμανία σήμερα το πρωί από την Μητρόπολη Πατρών.

Το τεμάχιο του χεριού του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, προστάτη της Ρουμανίας, μετέφερε αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο.

Η λειψανοθήκη όπου φυλάσσεται το τεμάχιο της τιμίας χειρός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, διακρίνεται για την ασφάλεια και την ωραιότητα της. Πιο συγκεκριμένα περιέχει τα δάχτυλα του Αγίου και Πολιούχου των Πατρών, τα οποία είχαν μεταφερθεί το 1880 από τη Ρωσία και βρίσκονταν στον τάφο του Αγίου στον παλαιό ιερό ναό, καθώς κι ένα ακόμη απότμημα (δάχτυλο) που φύλαγε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, το οποίο και είχε δωρίσει στον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο όταν ενθρονίστηκε.

Το ιερό σέβασμα θα τεθεί σε προσκύνηση στου καθεδρικό ναό από το Σάββατο 24 Νοεμβρίου και θα επιστρέψει στην Ελλάδα το πρωί της Δευτέρας.

Φωτογραφία: Basilica.ro

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ