Κυριακή 14 Αυγούστου 2022 | 17:41

Τα Φαναράκια στην Παναγία της Τήνου – Επέτειος ευρέσεως της εικόνας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Κατά το έθος, εκατοντάδες μαθητών όλων των βαθμίδων συγκεντρώθηκαν στον αύλειο χώρο του Ναού της Παναγίας όπου και ξεκίνησε η γνωστή λαμπαδηφορία, τα Φαναράκια και κατευθύνθηκε σε όλη την πορεία της εκεί όπου οι προπάτορες Τήνιοι για πρώτη φορά ελιτάνευσαν το ιερό Εικόνισμα με λαδοφάναρα της εποχής.

Στη μαρμάρινη εξέδρα “Παντανάσσης” ο Δήμαρχος Τήνου κ. Ιωάννης Σιώτος ομίλησε ειπών μεταξύ άλλων για την ευλογία που έχει δώσει η Παναγία στην Τήνο και ότι τόσον εκείνος όσον και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου θέλουν φιλόπονα να εργασθούν προκειμένου να αναδείξουν την Τήνο έτι περισσότερο και ζήτησε για αυτή την προσπάθεια τις ευχές όλων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος αφού έλαβε το λόγο ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του, εμνήσθη προσευχητικώς του ονόματος του αειμνήστου Δημάρχου Σίμου Ορφανού και εν συνεχεία εκ μέρους της Διοικούσης Επιτροπής εβράβευσε όπως κάθε χρόνο τις τρεις καλλίτερες εκθέσεις μαθητών του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου μετά από προκήρυξη προαιρετικού διαγωνισμού με τη συγκατάθεση των Προϊσταμένων της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου και Β/βάθμιας εκπαίδευσης που διενεργείται κάθε χρόνο με ένα συγκεκριμένο θέμα.

Οι αριστείς παρέλαβαν το χρηματικό βραβείο το οποίο είχε εγκρίνει η Επιτροπή, ο Σεβασμιώτατος τους συνεχάρη και τους ευχαρίστησε και ο πρώτος εκ των μαθητών ευχαρίστησε το Ιερό Ίδρυμα για την διαχρονική προσφορά του προς την Εκπαίδευση και για την σκέψη των Διοικουσών Επιτροπών να πραγματοποιούν αυτόν τον διαγωνισμό.

Η λαμπαδηφορία κατέληξε στον Ναό των Τριών Ιεραρχών όπου με την προτροπή του Εφημερίου Πρωτοπρ. Γεωργίου Ασημομύτη εψάλλη το Απολυτίκιο των Αγίων και το γνωστό τοπικό λαϊκό εκκλησιαστικό άσμα: “Δεύτε Τήνιοι πολίτες να πανηγυρίσουμε, Εύρεσιν της Παναγιάς μας όλοι να υμνήσουμε”.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος ευχαρίστησε την Φιλαρμονική, τους Ιερείς, τους διακονητές, τους ιεροψάλτες, τους υπαλλήλους του Ιερού Ιδρύματος, όλους όσους εργάσθηκαν για την λαμπρή περαίωση της Πανηγύρεως, όπως επίσης και τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας, της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος για τα μέτρα τάξης και κατά τη λιτανεία και κατά την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών.

Το πρωί είχε τελεστεί δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης και η εις διάκονον χειροτονία αποφοίτου των εκκλησιαστικών ιερατικών σχολών Τήνου και Πάτμου εκ Θεσσαλονίκης Γεωργίου Σταμάτη, ενώ στις 2 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας.

Την όλη τελεταρχία των εκδηλώσεων είχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ