Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 5:18

Τα Τρίκαλα υποδέχθηκαν τεμάχιο Τιμίου Ξύλου από τα Ιεροσόλυμα (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Με αισθήματα συγκίνησης και πνευματικής χαράς η πόλη των Τρικάλων υποδέχτηκε σήμερα το απόγευμα τεμάχιο Τιμίου Ξύλου, που φυλάσσεται στο σκευοφυλάκιο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Το Τίμιο Ξύλο με την ευλογία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου, μετέφερε ο μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός και το υποδέχθηκαν έμπροσθεν των προπυλαίων του ιερού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, οι μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Σταγών κ. Θεόκλητος, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος και ο επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος, οι κληρικοί, οι αρχές και σύσσωμος ο λαός των Τρικάλων.

Ακολούθησε δέηση από τους αρχιερείς έμπροσθεν του Τιμίου Σταυρού και στη συνέχεια τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Ναζαρέτ κ. Κυριακού και συγχοροστατούντων των υπολοίπων προσκεκλημένων αρχιερέων.

Κατά την προσφώνησή του ο μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε θερμά τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο για την άδεια και ευλογία που παρείχε ώστε να μεταφερθεί το Τίμιο Ξύλο στα Τρίκαλα, τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και την ιερά Σύνοδο για την γρήγορη διευθέτηση των διαδικαστικών ζητημάτων και τον μητροπολίτη Ναζαρέτ κ. Κυριακό, για την μεταφορά του ιερού κειμηλίου της Ορθοδοξίας στη Θεσσαλική πόλη και τόνισε.

«Στις δύσκολες αυτές εποχές των προβλημάτων και των δυσκολιών υποδεχόμαστε σήμερα στην πόλη μας το σύμβολο της θυσίας και της νίκης. Να πάρουμε δύναμη, χάρη και αγιασμό, ώστε να διώξουμε από την ζωή μας κάθε πρόβλημα και κάθε δυσκολία».

Από τη μεριά του ο μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου προς όλους τους Τρικαλινούς και επισήμανε ότι «ο Τίμιος Σταύρος αποτελεί το δείγμα της αγάπης του Θεού για εμάς τους ανθρώπους, προστατεύοντας και περιφρουρώντας ολόκληρη την κτήση».

Να αναφερθεί ότι το ιερό θησαύρισμα την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στις 07:00 το απόγευμα, θα μεταφερθεί στον ιερό ναό του αγίου Βησσαρίωνος στην Πύλη Τρικάλων.

Το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνει στην πόλη των Τρικάλων προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών, έως την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ