Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 | 18:36

Τα Τρίκαλα υποδέχθηκαν τα Άχραντα Πάθη του Κυρίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Με συγκίνηση και ευλάβεια η πόλη του αγίου Βησσαρίωνος υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον ιερό ναό του αγίου Νεκταρίου Τρικάλων τα Άχραντα Πάθη του Κυρίου από την ιερά μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας.

Τα Άχραντα Πάθη μετέφερε ο ηγούμενος της μονής, π. Ιερόθεος Παπαθανασίου, και τα υποδέχτηκαν στα προπύλαια του ναού οι μητροπολίτες Σταγών κ. Θεόκλητος και Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, δεκάδες κληρικοί της μητρόπολης, καθώς και πλήθος κόσμου.

Το ιερό κυτίο περιέχει τεμάχιο από το Τίμιο Ξύλο, τεμάχιο από τον ακάνθινο στέφανο του Χριστού, τεμάχιο από την ιερά Χλαμύδα, τεμάχιο από τον ιερό σπόγγο, καθώς και λαξευμένο μάρμαρο από τον Πανάγιο Τάφο.

Ακολούθησε δέηση από τους δύο μητροπολίτες μπροστά από τα Άχραντα Πάθη και στη συνέχεια τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Σταγών, κ. Θεοκλήτου, και συγχοροστατούντος του οικείου μητροπολίτη Τρίκκης, κ. Χρυσοστόμου.

Ο κ. Θεόκλητος εκ μέρους και του μητροπολίτη Τρίκκης, αφού ευχαρίστησε θερμά τον νέο μητροπολίτη Καλαβρύτων, κ. Ιερώνυμο, για την άδεια και ευλογία που παρείχε ώστε να μεταφερθούν για ακόμη μια φορά στα Τρίκαλα τα ιερά θησαυρίσματα της Ορθοδοξίας, αναφέρθηκε στον πνευματικό αγώνα που πρέπει να καταβάλλει κάθε χριστιανός την περίοδο της Σαρακοστής, ώστε να μπορέσει να βιώσει την πνευματική ανάταση και την ψυχική του κάθαρση.

Τα Άχραντα Πάθη θα παραμείνουν στον ιερό ναό του αγίου Νεκταρίου Τρικάλων μέχρι και την Τρίτη 10 Μαρτίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ