Με λαμπρότητα ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, τέλεσε την ακολουθία των εγκαινίων του Ιερού Ναού των Αγίου Στυλιανού, Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Γρηγορίου Παλαμά στο Sutherland Shire – Gymea, Σύδνεϋ.

Μαζί του συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Σεραφείμ και ο Επίσκοπος Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβο.

Ο ναός του Αγίου Στυλιανού, θεμελιώθηκε το 1995 και αφιερώθηκε στον Άγιο Στυλιανό προς τιμήν του προστάτη Αγίου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Στυλιανού. Έκτοτε οι εργασίες ανοικοδομήσεως προχώρησαν και σύντομα ο Ναός ολοκληρώθηκε, με την επιστασία του αξίου προϊσταμένου π. Κωνσταντίνου Βαρυπάτη.

Consecration and Archieratical Holy Liturgy with His Eminence Archbishop Makarios of Australia officiating, St Stylianos, Gymea, NSW

Ακολουθία των Εγκαινίων και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου στο Ι.Ν. του Αγίου Στυλιανού στο GymeaConsecration and Archieratical Holy Liturgy with His Eminence Archbishop Makarios of Australia officiating, St Stylianos, Gymea, NSW

Δημοσιεύτηκε από O Kosmos / Greek – Australian Newspaper στις Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019

Στην ακολουθία των εγκαινίων παρέστησαν αρκετοί ιερείς, οι δημοτικές αρχές του τόπου, αρκετοί βουλευτές, ενώ παρών ήταν και ο Γερουσιαστής κ. Andrew Bragg ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού της Χώρας, ο οποίος μάλιστα ανέγνωσε και θερμό μήνυμα εκ μέρους του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο νόημα των εγκαινίων του Ναού, ευχαρίστησε τους δύο παρισταμένους Αρχιερείς, τους ευεργέτες και δωρητές του Ναού και εν συνεχεία μοίρασε στους πιστούς το ενθύμιο των Εγκαινίων.

 

Ετικέτες: