Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 | 12:19

Τα ονομαστηρια του Μητροπολίτη Περιστερίου Κλήμεντος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η μνήμη του οσίου Κλήμεντος του εν Σαγματά στο Περιστέρι, καθώς την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά του ο οικείος ποιμενάρχης κ. Κλήμης.

Στον καθεδρικό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Μάσχα) Περιστερίου τελέστηκε αρχιερατικό συλλειτουργο με προεξάρχοντα τον εορτάζοντα μητροπολίτη Περιστερίου και συλλειτουργούς τους μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ, Σύρου Δωρόθεο, Μεσσηνίας Χρυσόστομο, Ιλίου Αθηναγόρα, Γλυφάδας Αντώνιο και τον επίσκοπο Ευρίπου Χρυσόστομο.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστη επίσης ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, δημοτικοί σύμβουλοι και εκατοντάδες πιστοί.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο μητροπολίτης Σύρου ο οποίος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή του αρχιετελώνη Ζακχαίου λέγοντας ότι “ήταν τόσο μεγάλη επιθυμία του να γνωρίσει τον Χριστό, γι αυτό και όσοι θέλουν να συναντήσουν τον Χριστό έχουν καρδιά μικρού παιδιού”.

Πρόσθεσε πως “δεν έχει σημασία τι θέλουμε να γίνουμε, αλλά τι μπορούμε να γίνουμε. Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για το τέλειο και την θέωση. Και το σημερινό ευαγγελιο μας δείχνει τον δρόμο για τον Ουρανό. Όμως για να φτάσουμε στον Ουρανό πρέπει να περάσουμε από την γη. Εδώ είναι ο αγώνας και η παλέστρα”.

Ευχήθηκε στον εορτάζοντα μητροπολίτη Περιστερίου να είναι αυτό που δηλώνει το όνομα Κλήμης. “Πράος, ειρηνικος, φιλάνθρωπος, άνθρωπος της αγάπης. Αυτά εύχομαι στον Επίσκοπο σας και να έχει την δύναμη να επιτελέσει την μαρτυρική αρχιερωσύνη και να ποιμαίνει τον λαό της περιφερείας του κάτω από το ωμοφόριο του”.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ