Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 | 17:10

Τα ονομαστήρια του ποιμενάρχη της Μεσσηνίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με κάθε λαμπρότητα τελέστηκε η πανηγυρική Θ. Λειτουργία για την εορτή της μνήμης του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, καθώς και για τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, σήμερα στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό της Υπαπαντής του Χριστού στην Καλαμάτα.

Τη Θ. Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Πειραιώς Σεραφείμ, Σύρου Δωροθέου, Ιλίου Αθηναγόρα, Κηφισίας Κυρίλλου, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Μεγάρων Κωνσταντίνου και των Επισκόπων Σαλώνων Αντωνίου και Μεθώνης Κλήμεντος. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Χερουβείμ Μουστάκας, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Άγίου και στον εορτάζοντα Μητροπολίτη.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα, τόνισε ότι η παρουσία των αδελφών Επισκόπων σήμερα, σε καιρούς κρίσης, διχόνοιας και αμφισβήτησης, δείχνει την ενότητα του εκκλησιαστικού σώματος. Παράλληλα, κάλεσε τους πιστούς να αντλήσουν δύναμη ο ένας από τον άλλο, ώστε να καταφέρουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε θερμά τους Μητροπολίτες, τους ιερείς, τις τοπικές αρχές καθώς και τους πιστούς για την παρουσία τους και τις ευχές τους.

Όπως κάθε χρόνο, αυτήν την ημέρα, παρέδωσε σε επτά νέους Μεσσήνιους φοιτητές που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας, τα τραπεζικά βιβλιάρια των υποτροφιών που τους δόθηκαν για τις σπουδές τους, από το Ταμείο Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ι.Μ. Μεσσηνίας.

Ευθύς αμέσως, δέχθηκε ευχές στην αίθουσα του θρόνου του Μητροπολιτικού Μεγάρου από πιστούς, οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά να ευχηθούν στον Ποιμενάρχη τους.

Στην εορτή παραβρέθηκαν η βουλευτής Μεσσηνίας Π. Κοζομπόλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Π. Μαντάς, οι Δήμαρχοι Καλαμάτας Π. Νίκας και Οιχαλίας Αρ. Σταθόπουλος, ο τ. Υπουργός Ι. Λαμπρόπουλος, ο τ. Βουλευτής Δ. Σαμπαζιώτης, ο Πολιτευτής Μ. Χρυσομάλλης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής της 120 ΠΕΑ Ταξίαρχος Θ. Λάγιος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας Ταξίαρχος Αδαμ. Μητρόπουλος, ο Διοικητής του 9ου Σ. Π. Συνταγματάρχης Δ. Αρβανίτης εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων.

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ