Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 | 8:13

ΒΙΝΤΕΟ- Τα ονομαστήρια του μητροπολίτη Καισαριανής Δανιήλ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΟΠΗΣ Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Νικολάου Καισαριανής, για την μνήμη του προφήτου Δανιήλ, ημέρα κατά την οποία ο μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, άγει τα ονομαστήριά του.

Της αρχιερατικής θείας λειτουργίας προέστη ο μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ και συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Κερκύρας κ. Νεκτάριος, Ζιχνών κ. Ιερόθεος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Περιστερίου κ. Κλήμης και ο εορτάζων μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος ο οποίος αναφέρθηκε στον σημερινό εορταζόμενο προφήτη τονίζοντας πως “ο Δανιήλ μεταποίησε τον λαό του και τον έκανε λαό του θεού” και πρόσθεσε πως “ακόμη και οι βασιλείς που δεν ήθελαν να αλλάξουν την ειδωλολατρική τους ιδιότητα τον σέβονταν γιατί γνώριζαν τον θεό του Δανιήλ”.

Από την μεριά του ο εορτάζων μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ ιδιαίτερα συγκινημένος ευχαρίστησε θερμά όλους τους αρχιερείς για την παρουσία τους και την αγάπη που δείχνουν προς το πρόσωπό του.

Στο τέλος ο κ. Δανιήλ δέχθηκε τις ευχές από τις αρχές, τον κλήρο και τους πιστούς κατά τη διανομή του αντιδώρου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ