Με λαμπρότητα τίμησε ο Βόλος τα ονομαστήρια του επιχώριου μητροπολίτη κ. Ιγνατίου.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία στον ιερό ναό Αναλήψεως Βόλου με τη συμμετοχή των μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Θηβών & Λεβαδείας κ. Γεωργίου, Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Σταγών & Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος μίλησε για τον Άγιο Ιγνάτιο ως τον Καλό Ποιμένα, που γνωρίζει τα πρόβατά του, εν αναφορά προς τον μεγάλο Ποιμένα της Εκκλησίας μας Ιησού Χριστό και την σχέση του με τον λαό του Θεού, σχέση που στηρίζεται στην αγάπη και στην ελευθερία: «Ο καλός Ποιμένας διαζωγραφίζεται μέσα στην Πατερική παράδοση, ως εκφραστής της θυσιαστικής αγάπης, της ελευθερίας και πρόξενος ενότητος μέσα στην εκκλησιαστική κοινότητα. Ο καλός Ποιμένας χαρακτηρίζεται από ταπείνωση, δεν επιδιώκει τίποτα για τον εαυτό του, γιατί η δράση του είναι διακονία, μέσα από την οποία φανερώνεται το ελπιδοφόρο μήνυμα, που η Εκκλησία δίδει στον κόσμο, το μήνυμα της Αναστάσεως». Αναφερόμενος στον εορτάζοντα μητροπολίτη Δημητριάδος, ο κ. Χρυσόστομος τόνισε ότι «μέσα από τα έργα και την διδασκαλία του κηρύσσει την ενότητα, εργαζόμενος απροσωπόληπτα, με ανιδιοτέλεια και αγάπη προς το ποίμνιό του, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς».

Χθες το απόγευμα, στο τέλος του Εσπερινού, ο μητροπολίτης Δημητριάδος, όπως θέσπισε τα τελευταία χρόνια, απένειμε την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, σε έναν πολιό και ευλαβή Κληρικό του Βόλου, επιβραβεύοντας, με τον τρόπο αυτό, την πολυετή και καρποφόρο διακονία του. Φέτος τίμησε τον Πρωτ. Δημήτριο Βουτσελά, επί 34 χρόνια εφημέριο και Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Ν. Ιωνίας.

Εκτενές βιογραφικό σημείωμα του π. Δημητρίου ανέγνωσε ο Πρωτοσύγκελλος της μητρόπολης Δημητριάδος Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης. Από την μεριά του, ο κ. Ιγνάτιος εξήρε το έργο του π. Δημητρίου στην ενορία του, όπου ενοικεί ένα ευαίσθητο κομμάτι του ποιμνίου της Τοπικής Εκκλησίας, η μεγάλη κοινότητα των ΡΟΜΑ. Τον χαρακτήρισε «εξαιρετικό ποιμένα» και τον ευχαρίστησε για την όλη προσφορά του στον τόπο, ενώ εξήρε το παράδειγμα το βίου του, που λειτουργεί υποδειγματικά για τους νεωτέρους.

Ο τιμηθείς Κληρικός αντιφώνησε λέγοντας ότι «βαθιά συγκινημένος για τη σημερινή μεγάλη τιμή που μού γίνεται, δοξολογώ τον Άγιο Θεό για όλες τις ευλογίες και τις ευεργεσίες που μου χάρισε κατά την επίγεια πορεία μου, και μάλιστα, διότι με αξίωσε να Τον διακονήσω, εγώ ο ευτελής και ανάξιος, μαζί με τους Αγγέλους Του στο άγιο Θυσιαστήριο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμή που μπορεί νά δεχθεί άνθρωπος επί της γης…».

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: